Huidige stand GS W G V DV DT DS PT
  24 4 7 13 24 42 -18 19

Andrea Pirlo in seizoen 2015/ 2016 naar FC Den Bosch?

Andrea Pirlo in seizoen 2015/2016 naar FC Den Bosch?

De voorbereiding is voorbij en inmiddels hebben we alweer 2 wedstrijden gespeeld in het nieuwe seizoen, de goede voorbereiding en de komst van 4 buitenlandse spelers laten ons blauw wit hart sneller kloppen. Vooral de komst van de Italiaanse spelers is opzienbarend, want wie had in mei gedacht dat er 2 spelers van de Italiaanse topclub Juventus bij onze FC op huurbasis zouden komen spelen? Vooral de aanvallende versterkingen blijken tot nu toe goed uit de verf te komen. De op links spelende Kevin Kabran balt een aardige partij mee, met zijn snelheid en soms aardige bewegingen komt hij vaak langs zijn tegenstander wat resulteerde in een aantal goede kansen voor FC Den Bosch. Maar de sensatie tot nu toe is toch wel Edoardo Ceria, in de voorbereiding liet deze balvirtuoos al zien dat hij niet alleen een zeer goede techniek heeft maar ook een neusje voor doelpunten had. Mede door zijn 2 doelpunten waar vooral de 1ste goal van ongekende klasse was werd VVV verslagen en bleven hierdoor de eerste 3 punten in Den Bosch.

Hoe komt een club als FC Den Bosch aan een samenwerkingsverband met Juventus? Dat vroeg ik me af toen ik het nieuws vernam over de komst van deze 2 Italiaanse jeugdspelers. Naar het blijkt heeft Maarten de Gruyter persoonlijke contacten met de voorzitter van Juventus waardoor ‘de oude dame’ bereid was om 2 van haar speeltjes te laten gaan naar FC Den Bosch. Dat ze in Turijn vertrouwen hebben in onze club en trainer Ruud Kaiser blijkt wel uit het feit dat ook een derde speler de stap maakt van Turijn naar Den Bosch. De Albanese jeudginternational Elvis Kabashi vult vanaf vandaag de vrijgekomen plaats op het middenveld in.

Wat de samenwerking met Juventus en de inspanningen van Maarten de Gruyter ons gaat brengen dat weten we niet ,maar wat zou het mooi zijn als we in Mei, na een uitstekend seizoen waarin we na een spannende competitie op de laatste speeldag kampioen geworden zijn dit persbericht te lezen krijgen:

Andrea Pirlo naar FC Den Bosch.

FC Den Bosch heeft de selectie versterkt met Andrea Pirlo. Hij is de vierde speler van Juventus die uit gaat komen voor FC Den Bosch. De Italiaanse ex international zal in ieder geval het komende seizoen voor FC Den Bosch uitkomen. Manager Voetbalzaken Fred van der Hoorn: na het vertrek van Barry Maquire naar PSV was er de behoefte om de selectie uit te breiden. Met zijn specifieke kwaliteiten kan hij een goede versterking van de selectie zijn. We zijn zeer verheugd dat Andrea Pirlo, Juventus en zijn zaakwaarnemer gezamenlijk de voorkeur hebben gegeven aan een overgang naar FC Den Bosch. Wij wensen Andrea veel succes in Den Bosch.