Huidige stand GS W G V DV DT DS PT
  24 4 7 13 24 42 -18 19

Hoe word je als sponsor een echte FC Den Bosch supporter?

Hoe word je als sponsor een echte FC Den Bosch supporter?

Tips voor nieuwe sponsoren om snel te integreren in de FCDB familie.

Afgelopen vrijdag is in stadion de Vliert de opening geweest van onze nieuwe skybox ‘loge 1965’. Omdat in deze box waarschijnlijk sponsoren komen te zitten die nog niet zo vaak bij FC Den Bosch zijn geweest hebben wij hier enkele tips om snel een goede Fc’er te worden. Om een snelle integratie te bevorderen is het belangrijk deze punten zo veel mogelijk op te volgen.

Tip 1: Alcohol
Men wordt verzocht op tijd op de tribunes aanwezig te zijn. Om solidair te zijn met alle andere supporters wordt men verzocht geen alcoholische dranken op de tribune te nuttigen, dit is bij ons namelijk niet toegestaan, uiteraard mag u best onder aan de gracht met ons een biertje komen drinken. Bij regen is het aan te raden een paraplu mee te nemen.

Tip 2: Kledingadvies
Men wordt vriendelijk verzocht om te klappen als de spelers het veld op komen, het zou leuk zijn als er dan met vlaggen gezwaaid gaat worden of dat er sjaaltjes de lucht in gaan. Voor degene die het nog niet weten FC Den Bosch voetbalt in blauwe shirts en witte broeken, het zou fijn zijn om de kleding, sjaals en vlaggen aan te passen aan onze clubkleuren. Het is nu nog niet de bedoeling om de arbitrage of onze eigen spelers uit te schelden, dit punt komt later aan de orde.

Tip 3: Aanmoedigingen
Het aanmoedigen van onze spelers kan op de volgende manieren, men kan met de hele skybox Heya Den Bosch of Bosschenaren Bosschenaren zingen, ook is het clap your hands for the blue white army bij ons populair, dit wordt echter wel in het Engels gezongen dus een beetje Engels moet u op school wel gehad hebben. De bedoeling van het zingen is om te proberen om onze spelers te inspireren zodat ze een grotere prestatie gaan leveren. Ook kan men met zingen bereiken dat de sfeer is het stadion gezelliger wordt. Vals zingen is niet zo erg, zolang het maar in de maat met de andere supporters gezongen wordt. De M-side neemt hierin meestal het voortouw, de andere tribunes zijn het zogenaamde achtergrond koortje.

Tip 4: Uiten van mening
Als men het niet eens is met een beslissing van het arbitrale kwartet wordt er meestal iets geroepen of gezongen, hierin maken we wel verschil bij een beslissing van de scheidsrechter of grensrechter.
Bij een foute beslissing van de scheidsrechter wordt er meestal gezongen dat de moeder van deze man een vrouw is van lichte zeden, verder is het KUT KNVB KUT KNVB ook erg populair.
De grensrechter wordt meestal toegeroepen met He steek die vlag eens omhoog, als hij het erg bont maakt zingen we met z’n alle dat hij zijn vlag maar in zijn reet moet stoppen. Natuurlijk doen we dit alleen maar als er geen kinderen in de buurt zijn want een goede opvoeding staat bij ons voorop.

Tip 5: Andere voetbal taal
Als een speler niet staat op te letten zeggen we: “he koekwaus let eens op”.
Een compliment geven we met: “zo jaaaaaa”
Een speler stimuleren doen we met: “heee heee heee heeee”.
Als we vinden dat de trainer van de tegenpartij te lang staat roepen we gewoon simpel: “Zitten!”, eventueel gevolgd met een 3 letter woord.
Een goede redding van de keeper wordt meestal gevolgd met: “komaan Keesje super keesje”
Na 3 of 4 slechte ballen van dezelfde speler wordt er vaak “wisselen” geroepen.

Tip 6: Einde wedstrijd
Na afloop van de wedstrijd houden we het vrij simpel.
Bij een overwinning zingen we naar de supporters en spelers van de tegenpartij: “Houdoe en bedankt ole ole”, voor onze eigen spelers wordt er dan geapplaudisseerd en de spelers bedanken ons dan voor onze steun.
Na een nederlaag wordt er uiteraard gescholden, onze teleurstelling is zo groot dat we onze emotie laten zien, ook hier wordt er natuurlijk weer rekening gehouden met de eventuele aanwezigheid van kinderen en worden onze woorden hieraan aangepast, meestal komen de spelers ons na een nederlaag toch bedanken enkele uitzonderingen daargelaten meestal zijn het dezelfde die dit niet doen.

Tip 7: Lichaamstaal
Mocht u toevallig een keer niet goed bij stem zijn dan kan men zich ook uitten doormiddel van gebarentaal, meestal wordt er dan een vinger opgestoken en vaak is dit dan de middelvinger, de wijsvinger of ringvinger mag ook alleen maakt dit niet zoveel indruk. Het opsteken van de duim doen we alleen als iets positief bedoeld is.

Tip 8: Gedragsregels
Het is verboden om zelf meegenomen dranken te nuttigen op de tribune, dit zou ook niet erg slim zijn aangezien er in de skyboxen bier getapt wordt in glazen en dit drinkt toch een stuk lekkerder dan uit blik.
Het gebruik van een aansteker is alleen bedoeld om sigaretten of sigaren mee aan te steken, gooien met aanstekers is ten strengste verboden ( dit geldt natuurlijk ook voor wegwerpaanstekers).
Verder is het verboden om in de hekken te hangen bij een doelpunt, dit is vooral voor u eigen veiligheid omdat de skyboxen toch enkele meters hoger liggen en u anders verwondingen kunt oplopen, aangezien FC Den Bosch niet zoveel geld heeft zijn wij extra zuinig op onze sponsoren.

Namens de vak A crew van índevliert, hopen wij dat alle skybox sponsoren veel plezier hebben bij FC Den Bosch. Wij wensen u veel succes met het in praktijk brengen van de geleerde lessen.

media_xl_854735

 

PS,
Vroeger werd er nogal eens gescholden op onze trainer, wij willen u dan ook uitdrukkelijk verzoeken om dit nu niet meer te doen. Onze trainer heeft namelijk aan kickboksen gedaan en voor u eigen gezondheid is het beter om gewoon aardig tegen de trainer te doen, mocht u hem in de skybox tegen komen dan is het slim om hem te vriend te houden.