Huidige stand GS W G V DV DT DS PT
  24 4 7 13 24 42 -18 19

Anthony Lurling, afscheid van een Bossche voetbalprof

Ge zult maar 22 jaar voetbal prof zijn geweest en dan iets anders gaan doen.

Maar vrijdag 22 April 2016 is het toch zover.
Dan komt er een einde aan de actieve voetbal loopbaan van Ras Bosschenaar, Anthony “onze Ant” Lurling.

Wij van indevliert.nl vinden dit toch wel een moment om even bij stil te staan.
Want onze Ant is in onze ogen niet zo maar een voetballer.
Ten eerste is hij er eentje die geboren en getogen is in het Bossche en zijn voetbal carrière startte en afsloot bij ons clubske FC Den Bosch.
Vele van ons herinneren de mooie lichting voetballers en het tijdperk in de begin periode van Anthony zijn carrière bij FC Den Bosch. De kampioenswedstrijd in Roosendaal tegen RBC is een schitterend voorbeeld die ik me nog als de dag van gisteren kan herinneren. De vak A crew en vele duizenden andere Bosschenaren waren erbij, wat waren het voetbal en beleving toen mooi bij FC.

Hetzelfde gevoel zal Anthony waarschijnlijk ook hebben gehad die dag, invallen en dan als jong menneke beslissend zijn. De ontlading na het laatste fluitsignaal was voor ons enorm, laat staan voor hem.

Wat volgde was een mooie carrière langs clubs als Heerenveen, Feyenoord, Fc Koln, NAC en de belangrijkste club van allemaal: FC Den Bosch. Lurling was bij velen geliefd maar bij zijn tegenstanders soms ook gehaat.
Zijn wil om te winnen was en is enorm en zijn drang om zijn doel te bereiken maakte dat sommige hem niet echt sympathiek vonden.
Maar dat boeit mij niet.
Want wat ik zie in Lurling is een voetballer die zo gek is van het spelletje dat hij het bijna 22 jaar als prof heeft volgehouden.
Een voetballer, die weer is teruggekomen op zijn oude nest om zijn voetbal carrière af te sluiten.
Maar ook een voetballer die nog een lekker ouderwetse voetbalpersoonlijkheid heeft.
Niet eentje die de zoveelste voetbalkleding lijn heeft en zo veel kauwgum heeft gegeten dat heel zijn lichaam onder de plakplaatjes zit omdat je dan zogenaamd pas echt iemand bent in de voetballerij.
Nee, Den Ant is gewoon iemand die recht voor zijn raap is en niet bang is te staan voor een echte mening en daar lekker voor zijn caravan op de camping over nadenkt.

Dus Anthony,
Als jij vrijdag 22 April 2016 gaat warmlopen om voor de laatste keer in te vallen bij FC Den Bosch om je imposante voetbal carrière af te sluiten ga ik staan en tot het laatste fluitsignaal voor je applaudisseren.
Want Beste Ant, ondanks het feit dat ik heb je weleens heb verfoeid vanwege je aparte streken op het veld heb ik vooral respect voor je imposante voetbal carrière en willen wij je bedanken voor de vele mooie voetbal momenten die je ons als FCDB supporter hebt gegeven.

Ondanks het feit dat het voetbal seizoen 2015/2016 ons niet heeft gegeven wat wij er van gehoopt hadden en dit seizoen zo snel mogelijk willen vergeten willen we jullie als medesupporters oproepen om van het afscheid van Lurling een feestje te maken. Dat hebben zowel Anthony als wijzelf wel verdiend!!!!

HEYA Den Bosch

image-3650228