Huidige stand GS W G V DV DT DS PT
  24 4 7 13 24 42 -18 19

BIM, slechte huisbaas voor FC Den Bosch??!!

Vrijdagavond 29 januari 2016 was het voor de 2e keer in korte tijd dat het licht uitviel in het Bossche Stadion de Vliert. De 1e keer dat de Vliert in het donker kwam te staan was vorig jaar toen in de 2e helft het licht het begaf. Toen had iedereen nog lol en maakten we van de half uur durende onderbreking maar een feestje.

Hoe anders was het gisterenavond toen 15 minuten voor de aftrap voor de wedstrijd tegen SPARTA wederom de lichtmasten stopten met waarvoor ze bedoeld zijn: licht geven. Ik en vele andere konden er nu niet meer om lachen.

Maar hoe kan het nou dat in korte tijd 2x het licht uitvalt? 1x kan nog een incident zijn maar 2 keer in korte tijd? Nee, dan is er sprake van een falende technische installatie. Nou hoor ik jullie zeggen, dan moet FCDB gewoon zorgen dat de installatie gemaakt wordt als eigenaar.
Maar daar ligt het probleem juist! FC Den Bosch is niet de eigenaar van de Vliert en zijn lichtmasten. Dat is de BIM oftewel de Bossche Investerings Maatschappij die in 1950 door de gemeente ‘s-Hertogenbosch en de Kamer van koophandel werd opgericht ter stimulering van het economisch klimaat in ‘s-Hertogenbosch.

De BIM, oftewel de gemeente ‘s-Hertogenbosch, hebben vaak de helpende hand geboden aan FC en zijn vaak betrokken geweest bij het Bossche Stadion de Vliert. Bij de (ver)bouw zoals het stadion nu is en bij (hopelijk ook) de laatste financiële problemen toen de gemeente het trainingscomplex overnam.

FCDB betaald maar liefst 258.000 euro EXCL BTW en indexering jaarlijks sinds 2002 aan de BIM aan huur voor het stadion de Vliert.

Maar daar schuilt nu ook net het probleem, de BIM doet aan economische stimulering en wat voor directe baat heeft de BIM erbij om een goede lichtinstallatie in Stadion de Vliert te hebben? Zo’n investering komt nooit van zijn leven terug en we hebben gemerkt wat er gebeurd als deze niet goed is. Dat de BIM niets voor niets doet blijkt ook wel uit het feit dat FCDB maar liefst 258.000 euro EXCL BTW en indexering jaarlijks sinds 2002 aan de BIM aan huur voor het stadion de Vliert moet betalen. En kan iemand mij vertellen wat de 525.589 Euro per jaar aan huisvestingskosten zoals ook vermeld in het jaarverslag 2014/2015 inhoud? Ik hoop niet de indexering van de huur vanaf 2002 tot nu…???!!

En daar waar huuurpenningen worden betaald is het wettelijk bepaald dat daar goed onderhoud tegen overstaat! De lichtmasten zelf zijn al 2e handsjes en de verdere installatie zelf moet haast wel een afdankertje of zo zijn. En dan heb ik het nog niet over de armoedige staat van de oost tribune want daar zijn gewoon geen woorden voor. Als deze tribune een woonhuis of kantoor zou zijn zou deze allang onbewoonbaar zijn verklaard maar ja, het zijn maar voetbalsupporters he…….

Daar waar in 2009 de laatste overeenkomsten werden getekend door de toenmalige Directeur van de BIM Clemens Bolhaar en toenmalig FCDB voorzitter Bert Kersten om de Vliert en zijn omgeving voor 25 miljoen te gaan opknappen is het daarna ijzig stil gebleven met de uitwerking van deze plannen.

Kan iemand mij vertellen wat de 525.589 Euro per jaar aan huisvestingskosten zoals ook vermeld in het jaarverslag 2014/2015 inhoud? Ik hoop niet de indexering van de huur vanaf 2002 tot nu…???!!

Ik roep daarom ook de sinds 2015 in dienst getreden nieuwe directeur van de BIM, Maurice Horsten op, om je te gaan profileren als een goede huisbaas! Want dat het zo niet verder kan en dat ons o zo geliefde stadion de Vliert een makeover kan gebruiken is wel duidelijk.

Want wat we niet pikken is dat door deze gebeurtenissen kwalleballen van Sparta zoals hun trainer Alex Pastoor ons clubkse als “op en top Amateuristisch” gaan betitelen.

Wat willen we wel? Zondag 3 punten voor FC met goed licht!
Maar dat over de huisvestingskwestie van FC Den Bosch het laatste woord nog niet is gezegd mag wel duidelijk zijn!

HEYA Den Bosch