Huidige stand GS W G V DV DT DS PT
  24 4 7 13 24 42 -18 19

De Aftrap

Gisterenavond was het weer zover. De voorbereiding van het seizoen is afgelopen en de aftrap van het seizoen 2015/2016 stond op de planning.

Deze voorbereiding leerde ons een karrevracht aan nieuwe spelers kennen. Dat was ook nodig want de selectie van vorig jaar was er nou niet een om over naar huis te schrijven wat dan ook resulteerde in een bedroevend lage eindklassering. Maar ik wil niet terugblikken, ik wil vooruitkijken! Vooruitkijken wat dit seizoen gaat brengen. En ik ben optimistisch, gematigd optimistisch, want het verleden heeft geleerd dat ik het eerst moet zien om het echt te geloven. Een van de vele nieuwe spelers waarvan ik nu al overtuigd ben dat hij een van onze sterkhouders wordt is Dalian Maatsen. Onze “ik ben toe aan een stapje hoger iedere wedstrijd een fout makende” Tim Hofstede trekt zich zelfs op aan deze goede verdediger.

Ik kon daarom niet wachten om op ut fietsje richting stadion de Vliert te gaan. Tuurlijk om de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Fortuna te gaan bekijken maar ook omdat we door onze trouwe sponsor TRION waren uitgenodigd om deze wedstrijd vanuit de Business club te gaan volgen.

20150807_185907

De avond begon met een kleine presentatie door assistent trainer Jan van Grinsven “we zijn er klaar voor” gaf Jan aan “en wij niet alleen, de spelersgroep heeft van het begin aangegeven dat ze er 200% voor willen knokken en meer dan de play-offs willen halen”. Met deze mededeling in het achterhoofd mochten we op de luxe lederen zetels gaan plaats nemen. Leuk en lekker, maar volgende keer gaan we weer op ons vertrouwde plaatsje zitten. Vak A2 is al geen echt sfeervak, maar daar kan je toch nog net wat gemakkelijker wat oude vertrouwde Bossche scheldwoorden gebruiken mocht het echt nodig zijn.

Wat volgde was een wedstrijd waar heel veel in zat: strijd, 4 doelpunten, gemiste penalty en veel overtredingen en fouten wat resulteerde in een 2-2 gelijkspel. Ik moet zeggen dat ik het leuk vond en kijk nu al weer uit naar de volgende wedstrijd.

De derde helft was ook meer dan geslaagd. Niet alleen omdat het bier goed smaakte maar ook om lekker na te lullen met iedereen over alles wat met FC te maken heeft. Dat de VAK A crew het gezellig had bleek wel uit het feit dat we het licht uitgedaan hebben.

20150807_231102

Al met al ben ik blij dat de competitie weer begonnen is. Want wat is het toch leuk om supporter te zijn van de mooiste club van heel Nederland: FC Den Bosch.

We gaan er een mooi seizoen van maken!

HEYA Den Bosch