Huidige stand GS W G V DV DT DS PT
  24 4 7 13 24 42 -18 19

De FCDB soap blijft maar doorgaan

Afgelopen vrijdag waren we getuige van een heerlijke pot voetbal. FC had er duidelijk zin en de een na de andere kans werd gecreëerd. Helaas benutte we ze niet allemaal maar uiteindelijk was de overwinning tegen SPARTA meer dan verdiend. Ik ging dan voor het eerst sinds een lange tijd met een echt tevreden en blij gevoel naar huis. Hierover wil ik het hebben op indevliert.nl, “Goed voetbal wint van lelijke schoenen”, mooie titel voor de volgende blog dacht ik glimlachend.

Mijn glimlach verdween snel toen maandagavond de rel nichten van het TV programma VI weer een mooi onderwerp hadden. “Fred van der Hoorn wordt bedreigd door supporters en stapt op”. Wat krijgen we nou weer dacht ik en keek aandachtig verder. Fred wordt ernstig bedreigt, heeft er genoeg van was de strekking van het verhaal. Woede borrelde bij mij op naar boven, welke klootzakken halen het in hun hoofd om op deze manier hun gelijk te halen! Al tijdens de uitzending stroomde het gastenboek van FCDBfans.nl vol met reacties van voor en tegenstanders van Fred. Ook de diverse media stond vol van de aankondiging van Fred om te stoppen. Fred zou zijn verhaal doen in de VI die woensdag 19 Februari zou uitkomen en ik besloot te wachten op dit interview voordat wij op indevliert.nl zouden reageren op het besluit van Fred om te stoppen en het hoe en waarom.

Ik heb ondertussen vele meningen langs zien komen, de voorstanders geven aan dat Fred altijd 300% inzet toonde. Veel goed deed en doet voor de club en een waar clubicoon is waarzonder FC niet kan. Tegenstanders geven aan dat wat Fred doet niet meer dan zijn werk is. Het niet meer dan normaal is dat er af en toe spelers verkocht worden. Dat we al 10x een 5 jarenplan hebben voorgeschoteld gekregen die maar niet uitkwamen. Dat Fred geen geen tegenspraak duld omdat alleen hij de wijsheid in pacht zou hebben.

In veel argumenten van zowel de voor als de tegenstanders zit wat mijn betreft een kern van waarheid. De realiteit is echter het volgende: Door de jaren heen is er veel misgegaan bij FC, zoals bekend veel gezeik met zich misdragende supporters en een beleid wat niet goed was waardoor er veel financiële, organisatorische en voetbal problemen waren. Gedeeltelijk is dit Fred aan te rekenen. Maar niet alles. Punt is dat alles ook Fred boven zijn hoofd is gegroeid. Uit het interview in de VI kun je opmaken dat Fred door diverse oorzaken ( o.a. supporters, prive) al lange tijd op de punten van zijn tenen liep en ondanks zijn goede bedoelingen het hele FC gebeuren hem nu teveel is geworden. Wat ik wel jammer vind is dat een clubman, zoals Fred zelf ook aangeeft te zijn, en wat hij ook is, met zijn manier van communiceren de club ook schade berokkend, wellicht meer dan dat hij zelf in de gaten heeft.

Mijn conclusie is dat het daarom goed is dat Fred, even, afstand neemt van FC. Een andere functie bij FC op het voetbaltechnische vlak kan niet gezien het feit dat hij eerst TD en later algemeen directeur is geweest bij FC. Fred zal altijd aan de touwtjes willen blijven trekken. Wat echter eventueel wel mogelijk is een commerciële functie. Fred is bekend, is FC’er en Bosschenaar en kan hiermee deuren openen bij Bossche bedrijven die tot nu toe gesloten waren. Dit maakt ook de weg vrij om een frisse? in ieder geval andere wind te krijgen mbt het technische beleid bij FC.

Het allerbelangrijkste wil ik echter als laatste nogmaals herhalen, bedreiging, wat voor soort dan ook, zijn NIET te tolereren en figuren die hiermee hun gelijk denken te kunnen halen moeten maar snel kuilen graven als hobby gaan nemen en opflikkeren bij onze club! Ik wens Fred van der Hoorn het allerbeste toe voor de toekomst en hoop dat FC vrijdag tegen Almere City weer een lekkere pot op de mat legt en door een 3-0 overwinning 3 punten verdiend. Want dat is waar we bij FC weer naar toe moeten, mooi voetbal, veel punten en verder geen gezeik.