Huidige stand GS W G V DV DT DS PT
  24 4 7 13 24 42 -18 19

De glazen bol

Na uit een heel erge nachtmerrie genaamd “vvsb thuis” ontwaakt te zijn ging ik weer in het FCDB wereldje rondkijken. Natuurlijk lekker meelezen en af en toe meelullen op het gastenboek van fcdbfans.nl. Daar heeft iedereen een mening en iedereen heeft gelijk (vinden ze) en weten precies te vertellen wat er gaat en moet gebeuren.

Maarrrrrr beste mede FCDB idioten, helaas. Jullie zitten er naast want ik weet precies wat er gaat gebeuren en dat is te danken aan ons Oma. Ons Oma had namelijk vele kwaliteiten. Naast het feit dat haar eigen gemaakte kroketjes onovertroffen zijn kon ze ook via haar glazen bol in de toekomst kijken. En na alle meningen en ideeën gelezen te hebben herinnerde ik me dat de glazen bol van ons Oma bij ons mam in de schuur lag.

Zo gezegd zo gedaan, direct naar ons mam en ja hoor daar lag ie onder een laagje stof. Ons mam heeft geleerd van ons Oma hoe ze dat ding moet oppoetsen en dus zat ik binnen een kwartier aan de eettafel naar die glazen bol te kijken. En wat ik toen zag…..

Ik zag een grijzige man met een bulderende stem over een voetbalveld lopen. Achter hem liep een gastje met krulhaar fanatiek aantekeningen te maken in een bij de V&D in de opheffings uitverkoop gekocht schriftje. Deze bulderende trainer bleek niemand minder dan Wiljan Vloet te zijn die aan onze eigen Paultje notities doorgaf. Welke spelers goed, slecht, langzaam, te kort, te lang, te dik, niet technisch en zonder mentaliteit zijn. Dat was nl. nodig want den Vloet zou het seizoen 15/16 afmaken om daarna de functie van Technisch directeur te gaan bekleden en met deze aantekeningen en het half jaartje op het veld wist hij precies wat hij aan de huidige selectie heeft.

Maar TD? Waar is Fred dan? Aandachtig keek ik weer in de glazen bol en zag een hoop Chinese tekens. Wat ik toen zag verbaasde mee zeer. De Chinese eigenaar van ADO, Hui Wang had behoefte aan een TD die al heel lang in het vak zit en was getipt door de Aziatische voetbalbond dat Fred wel eens een optie zou kunnen zijn. Gelokt door de hoge koers van de Yuan werd Fredje overgehaald om in juni over te stappen naar het Haagse.

Nog niet van verbazing bekomen zag ik in de bodem van de bol een oude bekende, Alphons Groenendijk. Alphons was nadat hij in februari bij Excelsior was ontslagen werkloos thuis. En ik zag in mijn bolleke dat ie daar gek van werd. Niet alleen zag ik dat zijn vrouw iedere dag aan zijn kop zeurde dat hij moest meehelpen in het huishouden maar ook dat die terug wilde naar het Bossche. Werken met de totaal nieuwe selectie die een mix van jeugd en ervaring nu herbergde en waar wat talenten rondliepen die Alphons perfect kon kneden.

He? WTF, nieuwe selectie? We hebben echt geen geld zei ik tegen ons Mam terwijl ik nog dieper in de bol tuurde. Maar voor de knaken had onze accountmanager Tommie van Alphen gezorgd. Ik zag Tommieke lopen over een wit zandstrand met een Meske aan zijn hand. Tommieke had in Benidorm niet zo maar een meske aan de haak geslagen. Nee, het bleek de kleindochter van Wim van der Leegte te zijn, ge kent hem wel van VDL groep. En dat meske zag ik zo verliefd worden op ons Tommieke dat ze haar Opa overhaalde om flink wat geld in ons FC te steken!

Nog bijkomend van alles wat ik gezien had vroeg ik me af of het dromen of bedrog waren. We zullen het zien, het kan zo maar zijn dat de bol gelijk krijgt.

HEYA Den Bosch