Huidige stand GS W G V DV DT DS PT
  24 4 7 13 24 42 -18 19

De keepers van FC Den Bosch

FC heeft lange tijd vele goede keepers gehad. Denk aan mannen zoals Hans van der Pluijm en “Lange Jan” van Grinsven. Deze keepers stonden jarenlang in het doel van FC en waren zekerheidjes. Je wist wat je er aan had, we hoefden ons bijna nooit zorgen te maken als het op deze doelverdedigers aankwam.

De afgelopen jaren was het echter een komen en gaan van keepers, er waren goede keepers zoals Kris Mampaey, Michel Vorm en Kevin Begois. Keepers met hoogtepunten en diepe dalen en dan denk ik aan Maikel Aerts, Gino Coutinho, Niki Mäenpää en we hadden om het zo maar te omschrijven mindere goden zoals Brahim Zaari (bekend van het zaaritje). Wat deze keepers wel allemaal gemeen hadden was dat ze maar korte tijd bij FC keepten, maar ja welke speler blijft er nu nog wel zijn hele of het grootste gedeelte van zijn carriere bij een en dezelfde club?

Het seizoen 2013/2014 zou het seizoen van de Belgische keepers bij FC Den Bosch worden. Bruno Appels is al jaren meer dan een goede 2e keeper en zou dit jaar om de plek in het doel moeten gaan strijden met Ruben Smet, de tallentvolle keeper van Rupel Boom die o.a. op aanraden van oud FC voetballer Bart van den Eede werd aangetrokken. Hoe anders is het gelopen. Bruno Appels raakte al tijdens de eerste wedstrijd geblesseerd en zijn plaats werd ingenomen door de 3e keeper Simon van Beers vanwege het feit dat Ruben Smet al een tijdje gebleseerd was. Van Beers deed het perfect tijdens de wedstrijd tegen W2 en werd direct door de supporters in hun armen gesloten. TD Fred van de Hoorn vond echter dat het rustig moest gaan met de carierre van Simon en besloot de oude bekende Wesley de Ruiter te halen om zodoende de nodige ervaring te krijgen in het doel. Bovendien was het een win win situatie want De Ruiter zat werkloos thuis en wilde in zich zelf investeren en die kans kon hij krijgen bij ons bij FC maar dan zou hij zoals Fred Budget het aangaf, “Geen cent” mogen kosten.

Met de kreet van Fred “Hij voetbalt voor niks” is de ellende begonnen. De Ruiter is op dit moment helaas niet de ervaren gedegen sluitpost gebleken waarvan wij gehoopt hadden dat hij wel zou zijn. Wesley maakt gewoon te veel beslissende fouten met als laatste wapenfeit de 0-1 tegen W2. Wesley gaf aan dat hij door een schrikreactie de bal totaal verkeerd beoordeelde waardoor de bal in het FC doel dwarrelde. Kansen voor de winst op de periode zo goed als weg en W2 gaat er met de overwinning vandoor. De gratis keeper kost ons nu geld, de 75.000 euro die we kunnen krijgen voor een periode titel is nu niet meer in eigen beheer.

Maar hoe komt het nou dat onze, de zich zelf benoemde “professional die zich geen emotie kan veroorloven” trainer Ruud Kaiser blijft vasthouden aan De Ruiter in de goal terwijl zover ik weet Bruno Appels en Ruben Smet weer beschikbaar zijn? Vooral De Smet wordt binnen FCDB gezien als de beste en tallentvolste keeper van de 4 keepers die FC op dit moment heeft!!

Maar ik denk dat ik de reden weet!!! Ruudje is namelijk al jaren getrouwd met een Belgische die hij heeft leren kennen in de tijd dat hij speler was van het Belgische Antwerp FC. Het kan zo maar zijn dat Ruud door zijn Belgische schone de laatste tijd op bepaalde zaken is gewezen, bv zijn snor, waardoor Ruud op een of andere manier zich nu tegen Belgen begint af te zetten en er niet aan denkt om een van onze Belgische keepers nu als eerste keeper te gaan gebruiken!!!!

Zou dit werkelijk de beweegreden van Ruud zijn? Ik twijfel nog, maar kan eerlijk gezegd geen andere reden bedenken………..