Huidige stand GS W G V DV DT DS PT
  24 4 7 13 24 42 -18 19

De soap rond Lurling, of ie wel of nie ging….

De afgelopen dagen zijn we als FC supporter bezig geweest met de berichtgevingen in de media dat NAC Anthony Lurling graag terug wilde halen en dat Lurling hier voor open stond.

Mijn eerste reactie was een van WTF, onze Ant is begin dit seizoen bij FC terug gekomen om zijn voetballoopbaan af te sluiten bij zijn eerste voetbal liefde om daarna mbv van een sponsor een maatschappelijke carriere of een trainers carriere op te starten. Ik was hier blij om, een zoon van de stad ‘s-Hertogenbosch weer terug op zijn oude nest, waar zie je dat nog! Want voetbal is in mijn ogen voor een groot deel vooral emotie, je hart ligt bij een club en je voelt je daarmee verbonden.

Mijn teleurstelling was daarom des te groter toen ik uit de media vernam dat NAC aan onze Lurling trok en hij er nog voor open stond ook! Want Lurling was in mijn ogen nog een van die voetballers die ook emotie heeft, zowel in zijn spel als voor een club: FC Den Bosch. Ik kon het me gewoon niet voorstellen dat Lurling naar NAC wilde gaan voor de centen, want die heeft  NAC haast nog minder als FC. Zou het dan het voetbaltechnische gebeuren zijn? Anthony staat bij FC soms niet op de plek waar hij wil staan en heeft het af en toe moeilijk in de 1e divisie. Maar je moet realistisch zijn, op je 37e is het  niet mogelijk om nog het verschil te maken in de eredivisie. Komt er nog bij dat het zowel op voetbal als organisatorisch gebied een enorme puinhoop is bij NAC.

Al met al niets te winnen voor Anthony indien hij naar NAC zou gaan: Geen geld, voetbaltechnisch alleen maar ellende en een einde van zijn status die hij heeft bij FCDB. Want het is in mijn ogen heel simpel, als je met iemand een overeenkomst sluit, afspraak maakt of iets beloofd moet je doen wat je afgesproken hebt  en niet als het even wat minder gaat hard weglopen. Lurling zou bij zijn vertrek dan ook afgedaan hebben bij mij en als ie nog eens terug wilde komen in de Vliert zou ie gewoon een kaartje moeten kopen.

Hoe iets uiteindelijk kan lopen is nu bekend. Er is veel over geschreven en zoals altijd in het Bossche ventileerde iedereen zijn mening luidruchtig als de juiste. Maar de kogel is door de kerk: Anthony Lurling blijft gewoon bij FCDB! En daar ben ik blij om. Wat de reden ook is dat onze Ant niet naar NAC is gegaan doet er voor mij eigenlijk niet meer toe. Ik ben blij dat Lurling blijft. Ondanks dat het er dit seizoen nog niet helemaal is uitgekomen kun je zien dat hij een goede voetballer is en als hij op de juiste manier gebruikt wordt kunnen we nog veel plezier aan hem beleven. Maar het allerbelangrijkste is dat zijn status als de Bossche voetballer die uit liefde voor zijn oude nest is teruggekomen blijft bestaan!

Wat een emotie toch allemaal, heerlijk!

MET HEEL MIJN HART, HEYA DEN BOSCH