Huidige stand GS W G V DV DT DS PT
  24 4 7 13 24 42 -18 19

De weg kwijt

De leden van de vak A crew zijn gelukkig niet de enige toeschouwers op de Eretribune. De supporters die bij ons op het vak zitten zijn zonder uitzondering Die Hards. Supporters die net als ons al vele jaren naar FC Den Bosch gaan kijken.

Een van deze Die Hards is Hans, al jarenlang supporter van FC Den Bosch en enthousiast volger van indevliert.nl.
Lees mee hoe hij een avond FC beleeft!!!!

De weg kwijt
Het is vrijdagavond en FCDB speelt thuis tegen Telstar. Alle wintersportspullen worden weer uit de kast gehaald, extra jas en shawl en de moonboots. Voor de zekerheid ook maar weer de muts in de zak gestopt want de kachels zullen nog steeds niet aan staan.
Om 19.45 uur wil ik het stadion betreden als mijn telefoon gaat. Het is mijn zoon. Hij is een fanatiek FCDB supporter, maar werkt en woont in Johannesburg en moet daarom veel wedstrijden missen. Hij is op dit moment voor zijn werk een paar dagen in Kenia. Via de Whatsapp houd ik hem altijd voortdurende op de hoogte van de voortgang van de wedstrijd en de sfeer op de tribune.
“Hoi pa, wat heeft FCDB gedaan?” Ik zeg hem dat ze nog moeten beginnen. “Oh shit, het is hier al 22.00 uur. Ik heb even geen erg in de 2 uur tijdsverschil.”
“Geeft niet jongen” antwoord ik hem “je bent gewoon een beetje de weg kwijt“.

Voor aanvang van de wedstrijd app ik hem altijd een foto van de spelers in de middencirkel.
“Wat een kleine kinderen lopen daar met de spelers mee” is zijn reactie. Ik app hem terug dat dat waarschijnlijk in het kader van de bezuinigingen is. Nu kun je 1 mars aan 10 kinderen delen.
De volgende vraag uit Kenia is “Of ze er allemaal zijn?”. “Ja” antwoord ik, “de Vak A crew is compleet”.
20.35 uur, Ik app dat het 0-1 is. “Jammer” reageert hij, “speelt de Seun?” Ik stuur hem de foto van het grote spandoek bij vak M. Zijn reactie is duidelijk “Ze missen hem!”.
21.22 uur, Weer een bericht vanuit Afrika “Goed voetbal?”. “Gaat wel, gaat gelijk op”.
21.17 uur, “Jammer, 1-2 achter” App ik mijn zoon en stuur hem gelijk een geluidsfragment van het stadion mee. Ik hoor een nieuwe stem schreeuwen op de tribune. Dat zijn mensen die op die nieuwe sponsor tribune schuin achter ons zitten. Ze zeggen dat die tribune vandaag is geopend. Ik denk dat ze al een tijdje aan het bier zitten want ik weet niet wat ze roepen en ze klappen ook telkens voor de verkeerde kleur geef ik door.
21.52 uur, “Afgelopen” meld ik. Nieuwsgierig als mijn zoon is wilt hij alle details weten.
“Oke, ik bel je over 10 minuten.”

Precies na 10 minuten gaat de telefoon.
“Was het zo slecht en staat die nieuwe trainer ook zo druk te doen voor zijn dugout?” begint hij direct.
Na de hele wedstrijd te hebben doorgesproken kom ik tot de volgende conclusie:
“Op zich speelde ze niet heel slecht, maar ik denk dat ze bij FC hetzelfde hebben als jij” zeg ik tegen mijn zoon;

ze zijn ook een beetje de weg kwijt“.

Hans

 

satadion zuid africaolifant met balafrika cup