Huidige stand GS W G V DV DT DS PT
  24 4 7 13 24 42 -18 19

Den FCeDeBe SKY BOKS

Geld is tegenwoordig in de voetballerij haast nog belangrijker als het voetbalspelletje zelf. Als je geen cent te makke hebt tel je en kan je niet mee. En zoals we allemaal weten heeft FC naast de nu, we zullen het maar nuanceren, wat mindere resultaten op het veld een ding niet en dat is geld. Hoe vaak zijn we de afgelopen jaren als supporter van FCDB niet geconfronteerd met tekorten en bijna faillissementen?!

Daarom heeft FC geld nodig en een van de grootste inkomsten bronnen die een BVO heeft zijn de sponsor inkomsten. Maar wat is dat nou eigenlijk “een sponsor”??  Ahum…. sta ons toe dit uit te leggen:
Een sponsor is een persoon of organisatie, meestal een bedrijf, die een evenement (bijvoorbeeld een festival of sportwedstrijd), een individu, een groep personen (bijvoorbeeld een vereniging of sportploeg)  steunt door geld of andere middelen ter beschikking te stellen, in ruil voor publiciteit. De publiciteit wordt onder andere verkregen door de naam van de sponsor op de kledij of de uitrusting van de sporters te vermelden (zoals de “shirtsponsor” bij voetbalploegen), of de naam aan die van de ploeg of het evenement te verbinden.

Duzz, zou je zeggen, gewoon effe rondbellen, vraag aan iedereen “Kom, sponsor mij!” en je hebt je centen binnen en de begroting is geregeld! Nee, helaas komt daar meer bij kijken. Onderscheidend zijn en de sponsor het echt naar zijn zin maken, daar draait het om. En hoe doe je dat tegenwoordig in de voetballerij?

DE SKY BOKS!

Dus zo gezegd zo gedaan, onze FC maakt een mooi plan voor een SKY BOKS en weet door er veel energie in te steken potentiële SKY BOKS kandidaten warm te maken. En dat is goed. Want van de 42 plaatsen zijn er nu 33 verkocht a 3.500 euro per stoeltje wat nu dus al zeker 115.500 euro en als ze allemaal verkocht worden 147.000 euro per seizoen oplevert! En wat extra centen kunnen we heel goed gebruiken.

Maar onze FC zou onze FC niet zijn als Den FCDB SKY BOKS weer bijzonder moet zijn. Zo wilde Fred onze TD en onze geliefde veiligheids- coordinator er een multifunctionele BOKS van maken. Fred zag de gewelven van de BOKS als uitermate geschikt om er lastige voetballers hun strafwerk in te laten maken. Als de de voetballers weer op het veld staan zou deze ruimte in gebruik genomen kunnen worden om de bij FC in ruime mate aanwezige te stoute supporters op te sluiten. Een zogezegde win win situatie en daarom werd er snel begonnen met de bouw.

Helaas, overijverig als ze zijn……. hebben ambtenaartjes van de Gemeente ‘s-Hertogenbosch na bestudering van de bouwvergunning aangegeven dat de multifunctionele plannen van SKY BOKS van FC niet overeenkomen met de originele bouwvergunning en daarom hebben deze stoere mannen toch maar mooi een stokje voor het verder bouwen van den BOKS gestoken.

En nu hebben we toch wel een probleem, want  de bouw van “Barten Boks” (Hoe FC aan die naam komt ?? ) ligt nu stil en het is maar te hopen dat er in het gebruikte hout geen boktor zit die het veeeeeeeele gebruikte hout opvreten. Wat dan weer tot gevolg heeft dat er haarscheurtjes komen in de constructie die daardoor niet meer goed is. Waardoor alles opnieuw gebouwd moet worden wat zeker 135.000 euro kost……

Of, draaf ik nu ook door in de negatieve gedachtes waarin de FCDB familie op dit moment toch wel zit?

Ik weet het wel zeker! Want die vergunning wordt gewoon aangepast en binnen een paar weken gaat onze troste hoofdsponsor Bouwbedrijf van Wanrooy weer lekker verder met de bouw van de Barten Boks die zeer zeker een mooie sponsor naam zal krijgen zodat deze vanaf volgend jaar (2015) goed geld voor FC zal genereren.

Dus daarom, beste mede FC’ers, Den FCeDeBe SKY BOKS is het begin van de wederopstanding! Let op onze woorden, en dit meen ik echt! Ik heb er alle vertrouwen in dat alles uiteindelijk weer goed komt!

HEYA DEN BOSCH

 

WP_20141024_009 WP_20141024_011 WP_20141024_012