Huidige stand GS W G V DV DT DS PT
  24 4 7 13 24 42 -18 19

Een andere manier om FCDB op het juiste pad te krijgen.

We krijgen het maar niet voor elkaar om ons clubske uit het sportieve dal te trekken.
Week na week krijgen we weer teleurstellende resultaten te zien.
Iedereen heeft wel een mening hoe het wel zou moeten. Ik ook!

Ik denk namelijk dat het nu de tijd is om eens buiten het gebruikelijke voetbal kringetje te gaan kijken.
Om eens bij andere sporten te gaan kijken hoe ze met dit soort crisisssen omgaan, want daar hebben we nu echt mee te maken bij FCDB!

En wat doe je dan? Dan ga je gewoon op het grote World Wide Web Googlen op “crisis sport” en wat je dan tegen komt!!
Klein doekje voor het bloeden voor ons FC Fans, we zijn niet de enige waar het niet goed gaat of is gegaan.
Snel kwam ik uit bij Honkbal, een van de grootste sporten in de USA. Buiten rapporten, boeken van honderden pagina’s, wetenschappelijke onderzoeken en analyses en andere zaken die flink wat geld zouden gaan kosten wat er niet is, werd mijn interesse snel getrokken naar ook iets typisch Amerikaans:
Een film!
En wat voor een! De in 1988 gemaakte “Bull Durham” is een romantische, jaja, sportkomedie die gaat over een Minor leage club “Durham Bulls” die maar niet uit de “brabantse onderbond” kan komen. Om de club uit het dal te trekken word een veteraan (Kevin Kostner) aangetrokken om de jeugdige spelers te begeleiden zodat er eindelijk weer een keer wat resultaten komen.

Heel leuk, hoor ik jullie denken, maar de veteranen in het voetbal komen tegenwoordig niet meer voor een grijpstuiver in de Jupiler league voetballen. Klopt! Maar mijn interesse was niet getrokken door het veteranen gebeuren maar door een andere rode lijn in deze film. Die van de baseball groupie die ieder seizoen weer een ander jeugdig talent begeleidde op zaken die niet direct iets met sport te maken hebben (gewoon goeie sex jonge!!!), maar door dit te doen wel zorgde dat de jongens mannen werden.

En daar kwam FC Den Bosch in mijn gedachten.
We zien iedere week dat we geen leiders in het veld hebben, geen echte mannen waar niemand langs komt en die gezag uitstralen. Geen mannen die voorop gaan in de strijd en zorgen dat FCDB winnend van het veld komt.

Ook nu zie ik wellicht de dames onder ons denken “Ja bekijk het, daar leen ik me niet voor”! Hoeft ook niet dames!!! We hebben namelijk de ideale kandidaat hiervoor al in huis bij FC: Fred van der Hoorn! De meeste vinden dat zijn rol op technisch gebied al is uitgespeeld maar we kunnen geen afscheid van elkaar nemen omdat dat te duur is. Als we nu Fred de rol geven zoals dat groupie het had in “Bull Durham” is het een win win situatie!
Onze spelers (denk wel de meeste, twijfel over een enkeling) zullen als de dood zijn om sex te moeten hebben met Fred en zullen zich helemaal de tering gaan lopen om dit te voorkomen. De enkeling die dit wel kan waarderen gaat zich ook weer helemaal oke voelen en uiteindelijk hebben we rotsen in de branding op het veld staan!

Al zal het wellicht nog paar gesprekken duren om Fred zover te krijgen zeg ik gewoon DOEN!!!! slechter als nu kan het niet gaan!

Nog steeds HEYA Den Bosch!!! eg wel!