Huidige stand GS W G V DV DT DS PT
  24 4 7 13 24 42 -18 19

Een voetbalschoen is zwart

Het begon lang geleden met een voetballer die ook ooit nog voor FC is uitgekomen: Henk Vos. Henkie haalde het nieuws door met felrode voetbalschoenen de Kuip te betreden. Iedereen maar dan ook iedereen had het er over. Hoe is dan nu gesteld met de voetbalschoenen? Iedere keer als ik tegenwoordig een voetbalwedstrijd kijk doet het pijn aan mijn ogen. Niet omdat het voetbal altijd zo slecht is maar door de voetbalschoenen die de meeste van de voetballers tegenwoordig dragen. Ik zie voetbalschoenen langs komen in alle kleuren van de regenboog. Oranje, geel met paarse strepen, roze, wit met rode met zwart met geel in laagjes, lichtblauw met oranje fluoriderende strepen en zo kan ik nog een half uur door gaan.

paarssveloce_jr_neon_greenimagesH5WZMQHJ

En ik snap deze keuzes van de voetballers niet, totaal niet! Het gros van de heden ten daagse voetballer is helemaal gek met mode. Hebben de laatste kleding van de grootste top designers aan, gaan iedere week naar de kapper om maar weer een nieuw streepje in hun al over gecoiffeerde haar te laten zetten en aan hun voeten zitten de duurste handgemaakte Italiaanse merkschoenen. Alles tip top op elkaar afgestemd en de ene outfit nog duurder dan de andere. Legendarisch vond ik het bericht van de toen bij PSV debuterende voetballer Kevin Strootman. Nu hij een lekker contractje bij PSV had getekend had hij wat dingen gekocht waaronder nieuwe schoenen, gelukkig waren ze niet zo duur: 1.500 eurotjes…….

En dan komen deze zelfde heren het voetbalveld op. Met b.v. een rood clubtune met daaronder paarse en oranje voetbalschoenen. Of een groenwit tenu met jaja daaronder zilveren schoenen. En wat te denken van een geel zwart tenu met daaronder licht groene schoenen. Echt, ook iedere keer als ik voor de Eretribune de wisselspelers zie warmlopen doet het pijn aan mijn ogen van de meest lelijke kleuren combinaties. En dan denk ik, zouden ze onder hun Guzzi/Pruzi/Prada pekskes ook van die onooglijke kleur combinaties aantrekken? Ik weet het zeker van niet!!!!!

Zelfs onze eigen Ier uit Tiel, zonder 47 lijntjes in zijn haar maar met een bos krullen en een gebogen loopje vond het nodig om tijdens de laatste thuis wedstrijd van FC fluorescerende ORANJE, ja echt, fluorescerende ORANJE voetbalschoenen te dragen!!! Wat een belediging voor ons mooie blauwe tenue !!! Het vloekt als de tering met ons FC blauw, het ziet er niet uit en kan niet anders zijn dat dit de reden is dat Barry een wat mindere wedstrijd voetbalde!

Want heren voetballers, EEN VOETBAL SCHOEN IS ZWART! Niks anders, gewoon zwart, mooi iedere keer weer gepoetst met zwarte schoenpoets! Dit houdt ieder club tenue in eer en laat zien dat je als voetballer een echte vent bent en geen drie jarige kleuter die met lichtjes in zijn hakken blij bloementjes wil plukken op het veld om daarna aan zijn mammie te laten zien dat deze bloemetjes zo mooi staan bij de kleuren van zijn schoentjes!

Nee, een voetbalschoen was ZWART en moet alleen weer de kleur ZWART krijgen.

En zo zal het gebeuren!

zwarte