Huidige stand GS W G V DV DT DS PT
  24 4 7 13 24 42 -18 19

FC Den Bosch: Cupfighters?!

Dinsdag 15 december jl: Het laatste fluitsignaal gaat en we zien dansende en zingende FCDB spelers en supporters. Excelsior’31 is met 1-3 verslagen. Ons clubske uit de Jupiler league heeft de hoofdklasser uit Rijssen verslagen. Big deal hoor ik je zeggen? Ja, eigenlijk wel. Want diezelfde avond werd de eredivisionist NEC met 2-0 verslagen door een andere amateurclub, HFC uit Hardenberg.

Door de 1-3 winst staat FC in de kwartfinales van de KNVB beker en het is wel een tijdje geleden dat we zo ver in de bekercompetitie kwamen. De laatste ietwat aansprekende plek was in 2005 toen we tegen Willem 2 met 3-0 in de kwartfinales onderuit gingen. (Red. onze oplettende lezer Frank attendeerde ons erop dat de laatste kwart finale was in 2013 thuis tegen AZ, hoe kon ik die vergeten….)

“Ik wil met de Vak A crew 2000 km rijden om FCDB 2 uur te zien voetballen in weet ik wat voor Europees land,,

Wat bij de meeste FC fans nog in het geheugen gegrift staat zijn de beker wedstrijden tegen Feyenoord in de kuip. De laatste was in 2009 toen we met 800 Bosschenaren in het uitvak gepropt waren. Heerlijke sfeer maar Feyenoord was met 2-0 te sterk.

Waar ik niet zo’n goede herinneringen aan heb is de bekerfinale van ’91, Feyenoord – FC Den Bosch in de kuip. Onze eerste en tot nu toe enige KNVB beker finale. En wat voor een. Aangekomen in Rotterdam reden de bussen waarmee een grote groep FC fans de reis naar de kuip hadden ondernomen een ietwat rare route recht door het centrum van van Rotterdam. Altijd leuk…. Wat het vervolg was weten we allemaal. Een wedstrijd die geen wedstrijd was omdat Rotterdamse fans meerdere malen het veld bestormden en een scheids die maar snel de wedstrijd affloot om van die ellende verlost te zijn waardoor FC de finale met 1-0 als verliezend finalist afsloot.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=hLOW86OYAXw[/embedyt]

 

Maar dat is het verleden. En we leven vandaag. En vandaag hebben we toch wel te maken met een steeds groter wordende Cup koorts in Den Bosch. FC gaat nl. op 3 februari 18:30 uur….. ja zeg maar niks, de kwartfinale tegen Hoofdklasse amateurs VVSB uit Noordwijkerhout in stadion de Vliert spelen. Dit geeft zonder meer perspectief voor de halve finale want in de loting zaten nog diverse grote Eredivisie clubs. Maar wat voor ons geld, geldt ook ook voor VVSB, wij  zijn ook voor hen niet “de grote club” waar eigenlijk nooit van gewonnen kan worden.

Dus “Boys in Blue”, grijp deze kans en ga er gvd met 300% tegenaan die woensdag voor Carnaval. Zodat in het Bossche na afloop spontaan een vervroegd Carnavals feest kan losbarsten. Want jullie moeten beseffen dat je bij winst gewoon in de halve finale staat, 1 wedstrijd van een finale en 2 wedstrijden van Europees voetbal.

Want FC’ers, ik wil na die nachtmerrie van ’91 niet alleen nog maar dromen van Europees voetbal. Ik wil ECHT Europees voetbal! Ik wil met de Vak A crew 2000 km rijden om FCDB 2 uur te zien voetballen in weet ik wat voor Europees land! Laat iedereen beseffen dat we die kans niet vaak krijgen en daarom op 3 februari zowel buiten het veld als binnen de lijnen keihard moeten knallen om uiteindelijk op zondag 24 april 2016 in de Kuip aan de finale te kunnen beginnen!

HEYA Den Bosch

Kwartfinales_KNVB-beker_bekend