Huidige stand GS W G V DV DT DS PT
  24 4 7 13 24 42 -18 19

FC Den Bosch en Matchfixing

As. vrijdag staat de pot FCDB – Helmond Sport op het programma. Voor de club uit Helmond een belangrijke wedstrijd want de Helmonders kunnen met het behalen van een puntje periode kampioen worden. Gevolg is dus dat het uitvak van FC uitverkocht is want in Helmond is het ook niet altijd Haleloeja en als ze iets kunnen winnen willen de fans van HS er natuurlijk bij zijn. Als je dan net zoals ik in Eindhoven werkt, is de kans aanwezig dat je samenwerkt met Helmond Sport supporters. Het gaat dan ook al enkele dagen over de aankomende wedstrijd. “Kende gij nie wat regelen als fanatiek FC supporter voor ons?” is de vraag die regelmatig terug kwam. Mijn antwoord is natuurlijk dat ons FC aan niemand wat weggeeft en dat we de punten zelf hard nodig hebben. Maar toch vind ik het leuk, 2 local clubs met supporters die vanuit hun hart fan zijn van hun eigen clubske. Vanochtend werd me zelfs voor komende week iedere dag wat lekkers bij de koffie aangeboden als ik wat minder hard FC zou aanmoedigen.

Maar ik heb stellig geweigerd! Zeker na het bericht van vandaag in het BD waar de verrassende mededeling kwam dat ons FC een gedragscode in gaat voeren. Deze zogenaamde “Code of conduct” die opgesteld is door huis advocaat en supporter Danny Snijders moet ervoor gaan zorgen dat spelers en technische staf niet buiten het potje gaan pissen bij straffe van flinke geldboetes bij matchfixing en dopinggebruik! Op deze manier kan FC de kosten van een eventuele matchfixing verhalen op de direct betrokkenen. FC is hierin een voorloper en ik ben benieuwd hoe dit uiteindelijk geregeld gaat worden.

Maar ons FC is hiermee ook al enkele jaren te laat!!!

Ik denk namelijk terug aan de beslissende finale wedstrijden van de nacompetitie in 2012. Toen besloten Jordens Peters en Kees van Buuren niet voor hun toenmalige club FCDB uit te komen omdat hun nieuwe club, Willem2, de tegenstander was in die finale. “Ze zouden het toch nooit goed doen” was hun motivatie…… Door deze aktie fixten deze 2 spelers doelbewust de uitslag. Ze hebben dan wel niet gespeeld maar door hun werkweigering miste FC 2 basis spelers waardoor FC zeker verzwakt was! Ik zou daarom onze huisadvocaat Danny Snijders willen oproepen om met de kennis van nu en met zijn pas opgemaakte “code of conduct” in handen een statement te gaan maken en deze 2 bedriegers alsnog aan te klagen!

Want ja, nu hierover weer nadenkende kan ik me er nog steeds kwaad over maken. Je voeltbalt voor de club waar je voor onder contract staat, doe je dat niet, dan fix je de wedstrijd en berokken je de club schade: 100.000 euro volgens de nieuwe gedragscode en moet je met de billen bloot!

Hebben we nu een potje gevonden waarmee de benodigde extra inkomsten van 400.000 euro al wat afgedekt zijn? Mwaaaaaaaaaaaa ik reken er maar niet op………. Maar een ding weet ik wel. We moeten gaan knallen as. vrijdag en komende tijd en duidelijkheid scheppen zodat er nooit, maar dan ook nooit meer zo’n situatie kan voorkomen als in 2012!

Heya Den Bosch!!