Huidige stand GS W G V DV DT DS PT
  24 4 7 13 24 42 -18 19

FC OETELDONK, editie 2016

In 2014 begon ik mijn Carnavals indevliert.nl artikel met de openingszin:

Carnaval dat is wel leuk maar ook heel errug!!

Sinds afgelopen woensdag weten we dat supporter zijn van FC Den Bosch ook heeeeeel errug kan zijn. Want wat waren we na afloop van de bekerwedstrijd met zijn allen over de zeik. Niet normaal. Ik kan me niet herinneren dat ik me zo kut voelde door een resultaat van mijn clubske. Nu we een paar dagen verder zijn voel ik me eigenlijk nog steeds genaaid en niet zo happy als normaal. Wat ik me nu ook maar weer besef is dat FCDB een belangrijk onderdeel is van mijn leven maar dat zo’n gebeurtenis van afgelopen woensdag zo’n flinke impact kon hebben om mijn gestel bewijst dat mijn gevoel voor dat gekke clubske heel, heel erg diep zit.

Maar na woensdag had ik nog van, het is nu even genoeg, effe geen FCDB. Dat gevoel is er nog steeds een beetje en ik vind het een goed statement om de uitwedstrijd tegen GA Eagles te boycotten om te laten zien dat er nu echt grenzen zijn overschreden. Hoe moet het nu verder? Eerlijk gezegd heb ik geen vertrouwen meer in de techniek en tactiek van onze trainer Rene van Eck. Van Eck is een prachtmens, hij zal voor mijn altijd een icoon blijven maar ik denk niet dat hij de juiste man op de juiste plek is. Ontslaan dan? Pfft, ik ben bang dat we daar echt de centjes niet voor hebben.

Veel fans geven ook aan dat ze het tijd vinden dat onze TD eens ergens anders gaat werken. Ik kan me deze gedachten zeker voorstellen omdat het de laatste jaren alleen maar minder gaat. Ik persoonlijk weet het nog niet omdat de nieuwe spelers die uit de toverhoed zijn gekomen eerst wil zien. Wat mij betreft zijn de komende maanden voor de technische staf nu echt, en wel echt het examen.

Maar ja, ik ga eerst lekker zaterdag middag meezingen met  het Oeteldonkse evenement “de kroegboas zingt” lekker  meelallen met een pilsje in mijn ene hand en mun durkse in de andere hand. En dan vanaf zondag ochtend drie dagen het heerlijke Carnavals feest in mijn mooie stadje.

Effe je kop lekker leegmaken en aan iets anders als FC denken zul je zeggen. Nou, wellicht zal niet helemaal lukken. Want op mijn jasje zitten prominent  veel FCDB emblemen en hoe gek het wellicht ook is, als ik weer een paar pilskes op heb ben ik gewoon weer dat gevoel, trots op Oeteldonk en op dat ik nooit voor een ander clubske zal kiezen. ….

Iedereen veel plezier met Carnaval!!!