Huidige stand GS W G V DV DT DS PT
  24 4 7 13 24 42 -18 19

FC OETELDONK

Carnaval dat is wel leuk maar ook heel errug!!

Als geboren en getogen Bosschenaar en FC supporter ging dit refrein van dit Carnavalsliedje hoe langer hoe meer door mijn hoofd nu Carnaval nadert. Ik had namelijk op dit moment hetzelfde gevoel met ons clubske. Supporter van FC kan leuk zijn, maar is soms ook heel errug. Gelukkig word ik nu al prettig afgeleid door het Carnavals gebeuren dat op stapel staat in ons Stadje dat nog mooier is als Parijs, ook genaamd Oeteldonk. Maar voordat we ons in het feestgedruis mogen onderdompelen hadden we afgelopen maandag nog een belangrijke boerenparlements vergadering. Onze eigen Peer vaan den Muggenheuvel tot den Bobberd ook genaamd Paultje van der Kraan legde aan de aanwezige Boerkes en Durskus uit dat het niet goed gaat met de centjes bij den FC. De nieuwe Minister van Financien had berekend dat onze ouwe financiele Peer de inkomsten van het verkochte bier en wat hij zelf had opgedronken in het Veghelse ietwat verkeerd had berekend: 700.000 eurotjes komen we tekort, nieuws wat ontvangen wordt als een inslag van een donderslag bij heldere hemel.

Dat wordt de komende tijd geen lekkere worst van de Hema voor de voetballers bij de lunch zat ik te peinzen. Wellicht geeft de trein die zondag ochtend om 11:11 uur Oeteldonk centraol binnenrijdt uitkomst. Ik heb namelijk gehoord dat deze trein nogal wat verassingen in petto heeft. De geruchten gaan dat Fred een andere functie wil hebben in ut gevolg, die van Hendrien. En dat niet Fred maar een andere Eigenheimer de vaandeldroager van FC gaat worden! Ze zeggen iemand uit ut Dommelboarzedurp. Ut Stokperdje, Kroonprins Hans Gilhaus den 1e, maar die heeft vooral internationale kennissen en vrienden en dat willen we juist nu niet in Oeteldonk! Om te bewerkstelligen dat die niet komen wordt een van de 2 extra aan de prinselijkelijk trein gekoppelde wagons gebruikt! De laatste wordt een flink stuk voor Hedel ontspoord zodat alle “buitenlanders” van boven de riolen Oeteldonk niet kunnen bereiken zodat alle Oeteldonkers heerlijk, zoals met 11-11 het geval was, met gelijkgestemden Carnaval kunnen vieren. Wat in die andere extra wagon zit is blijkbaar een mooi kado waar ut gevolg en Z.K.H. Prins Amadeiro Ricosto di Carnavallo, Ridder van het Reksam, Heer en Meester van Oeteldonk en deszelfs omliggende watervrije moerassen en zandwoestijnen enz., enz., enz., voor heeft gezorgd: Kei Veul Geld!!!!

De Prins kon het niet verkroppen dat het zo slecht ging met den FC en is daarom bij alle Carnavals clubskes langs gegaan om centjes op te halen voor ons plaatselijk voetbal Clubske. De Prins heeft nl. een grote wens in zijn leven: Ooit met ons allen samen bij Knillis op den Mert staan en onze handjes in de lucht te gooien omdat de Boys in Blue kampioen zijn geworden.

Wat een mooie mens is die prins toch he! Ik krijg er bijna troane in mun o0ge van. Als zelfs Prins Amadeiro al de helpende hand komt geven weet ik het zeker. We zullen in het zuiden de zon weer zien gaan schijnen en ik kan met een gerust gevoel Carnaval gaan vieren. Want we moeten het gewoon positief inzien, dat kunnen we, want er is nog nooit een Bosschenaar gestorven aan het chagerijn om FC! Ik ben er in ieder geval bijna klaar voor. Mijn DBFC embleemke heeft een prominente plaats op mijn jaske gekregen en ik loat mijn gedachte zweve naar de leut die we zullen beleven in de komende dagen!!

Zondagochtend ben ik van partij voor het begin van het feest waarbij heel Den Bosch een bruin Café is. Ik hoop dat ik jullie tegen kom in ut Oeteldonkse! Dan vatten we er een samen, op de mooie toekomst van ons Clubske!!!!