Huidige stand GS W G V DV DT DS PT
  24 4 7 13 24 42 -18 19

Genoeg is genoeg

Eigenlijk heb ik hier helemaal geen zin in. Een stukje schrijven over afgelopen zaterdag. Ik heb geen zin om over deze gebeurtenissen een betoog te houden. Ik heb dan ook een paar dagen gewacht om een wat genuanceerde en nette post te maken. Want denk je dat degene die betrokken waren bij de gebeurtenissen van afgelopen zaterdag zich ook maar een klein beetje aangesproken zullen voelen voor de ellende die ze veroorzaakt hebben? Want dat is het probleem bij velen. Het in de spiegel kijken en verantwoordelijk zijn voor wat je doet en wat de gevolgen daarvan zijn, zijn voor de relschoppers vreemd. Altijd is het weer de schuld van de ander. Het is echter heel simpel. Als je gewoon op je plek blijft staan en je longen uit je lijf schreeuwt om je clubje aan te moedigen hoef je niet naar elkaars vak toe. Hoef je geen “ludieke” acties te doen en is er geen sprake of noodzaak van wat voor vechtpartijen of rellen dan ook. En dan heb ik het over de zich fans noemende lieden uit zowel Oss als Den Bosch.

Maar er is al genoeg negatieve energie verspild aan deze relschoppers. De eerste reacties van vele supporters waren zaterdag dat FCDB voor hen even niet meer hoefde. Ze waren het zat. Ik kan deze reacties begrijpen. Maar gelukkig waren deze reacties van korte duur. Wat volgde was boosheid van vele supporters, boosheid over het feit dat hun clubske weer negatief in het nieuws kwam. Woede over het feit dat een persoon als Maarten de Gruyter die 20 uur per week aan de club besteed er zelfs over dacht en nog steeds denkt om te stoppen. Boosheid over het feit dat je als persoon en FCDB supporter er steeds maar op aangesproken wordt over het gedrag van anderen. Boosheid over het feit dat potentiële sponsors die in de in aanbouw zijnde skybox aanwezig waren nu nog wel een keer na zullen denken voordat ze hun zuur verdiende centen in FC stoppen.

En hoe raar het ook klinkt, deze boosheid is positief!!!!!!!!!!!

Positief vanwege het feit dat een overgrote meerderheid van de supporters het niet meer pikt dat hun club naar de klote wordt geholpen! Want de overgrote meerderheid van de reacties zoals die op bv het gastenboek van FCDBfans.nl geplaatst worden zijn hetzelfde. “Ik tolereer dit niet, Ik laat mijn clubske, hobby en liefde niet afnemen door een stelletje relschoppers”.

Ondanks het feit dat er bij FC nog heel veel opgebouwd en verbeterd moet worden, laat deze boosheid van de goedwillende fans een boodschap en stimulans zijn aan mensen zoals Maarten de Gruyter om door te gaan waar ze mee bezig zijn. Dat ze niet alleen staan om de club waar zij en wij van houden weer op te bouwen en te loodsen naar daar waar een club uit de hoofdstad van Brabant hoort nl de Eredivisie! Dat de overgrote meerderheid van de supporters de gebeurtenissen ten zeerste afkeurt.

Ook wij van de Vak A Crew van indevliert.nl laten ons clubske niet afnemen door een stel relschoppers. Want wij houden van FC Den Bosch, met heel ons hart! Dus iedereen die de gebeurtenissen van zaterdag ook maar een klein beetje goedpraat ga AUB houthakken als hobby nemen en blijf weg uit De Vliert zodat deze weer bevolkt kan worden met fans die alleen komen voor het voetballen en verder niets!

HEYA DEN BOSCH