Huidige stand GS W G V DV DT DS PT
  24 4 7 13 24 42 -18 19

Het Rene van Eck effect

Waar na de uitwedstrijd tegen RKC oud trainer Ruud Kaiser nog twitterde dat het zijn opstelling was en dat hij deze wedstrijd waarschijnlijk ook zou hebben gewonnen kunnen we er nu langzaam niet meer om heen. Overwinningen op RKC 0-3, Emmen 2-0, en nu Helmond Sport 1-5 maakt dat we gaan spreken van het Rene van Eck effect.

Hoe anders kan het verklaard worden dat we nu 3 wedstrijden een ploeg zien die vecht voor iedere meter, goed combineert en gewoon heel erg leuk voetbal laat zien? Feit is in ieder geval dat er geen klik meer was tussen Kaiser en zijn team dat de laatste tijd onder zijn bewind zonder bezieling voetbalde en en als los zand oogde.

Van Eck weet blijkbaar in deze korte tijd al wat bij de spelers los te maken. De aanpak zal net allemaal wat anders zijn. Een goed voorbeeld daarvan is good old Anthony Lurling. Hoe die de afgelopen wedstrijden stond te voetballen, één woord: RESPECT. Steeds op de juiste plaats staand, ballen veroveren, jagen, scoren, hij is onherkenbaar in vergelijking met wat hij de 1e seizoenshelft liet zien. Daarbij wellicht ook nog opgeteld dat een lastpost als Queckel weg is maakt het plaatje compleet waar de verklaring ligt voor de nu goede resultaten.

We moeten nu wel niet te vroeg gaan juichen want 3 mooie dagen maakt nog geen zomer. Maar ik en met mij vele zijn positief en enthousiast over de huidige ontwikkelingen en resultaten. En positiviteit hebben we een lange tijd gemist bij FC.

Zelfs bij ons op de Ere tribune merken we dat er wat veranderd is. Waar eerst Kaiser nog wel eens wat naar zijn hoofd geslingerd kreeg denken we nu wel 3 keer na. Het is nu niet van toepassing maar om naar een kickboksende, zwaar getatoeëerde, grote langharige trainer te roepen dat je het niet eens bent met zijn beslissingen. Daar denk je wel even twee keer over na! Dadelijk springt ie over de gracht om je even te corrigeren!!!!
De spelers zullen waarschijnlijk hetzelfde denken…….

Maar laat van Eck nog maar lang effect hebben bij FC Den Bosch, dan zal de zomer echt snel komen!

HEYA Den Bosch

van eck3van eck2van eck 1988van eck 4