Huidige stand GS W G V DV DT DS PT
  24 4 7 13 24 42 -18 19

Ik heb er zin in!!!

Yesss, Ik heb er zin in!

Zondag 2 Februari 12:30 uur gaat ons FC tegen dat kruikenzeikers clubske, ook genaamd Willem 2, voetballen.

De laatste jaren is het nooit “saai” als we tegen Willem 2 moeten voetballen. Het begon eigenlijk weer op 21 oktober 2011, FC stond in de onderste regionen van de eerste divisie en W2 was net gedegradeerd uit de Eredivsie en zou wel effe snel het volgend jaar terugkomen. De wedstrijd tegen de Bossche Bollen was dan ook volgens de W2’ers maar een formaliteit. Het liep heel anders, Tom van Weert ging helemaal los en scoorde 3 keer waardoor FC met 0-3 won en de yel “Ook al staan we onderaan Willem 2 die gaat eraan” heb ik nog dagen daarna lopen zingen.

Dat het een seizoen van uiterste was werd flink duidelijk in mei 2012 toen FC en W2 weer tegen elkaar moesten voor de finale van de play offs, wie deze zou winnen zou naar de eredivisie promoveren. Na een 0-0 thuis uitslag was de grote finale op zondag 20 mei in Tilburg. Het W2 stadion was volledig uitverkocht en aan alles leek het dat het een spannende en mooie pot zou worden. Hoe het is afgelopen weten we allemaal. Jordens Peters en Kees van Buuren waren zogenaamd niet in staat om voor FC te voetballen omdat ze al voor het volgende seizoen getekend hadden bij W2. Mistanden van beide supporters partijen met als dieptepunt het plunderen van de horeca stand door zich FC fans noemende lieden om daarna maar met koelkasten te gaan gooien. Wat het belangrijkste was, FC verloor de wedstrijd met 2-1 en niet FCDB maar W2 promoveerde naar de Eredivisie.

Na een jaartje Eredivisie is W2 weer waar het hoort, in de eerste divisie, en heeft FC dit seizoen eerst uit bij W2 gevoetbald en niet onverdienstelijk  een 2-2 uitslag neergezet. As zondag spelen we dus thuis tegen W2 en ik heb er echt zin in! Ondanks het feit dat het weer op een belachelijke tijd is: 12:30 uur op een zondag en ondanks het feit dat de kassa’s dicht zijn en het minder moeite kost om een gevangenis binnen te komen dan om een kaartje voor FC-W2 te kopen!

Ik heb er dus echt zin!!!!!!!!!! Waarom heb ik er dan echt zin in?  Omdat er zaken spelen waardoor er iets om de hoek komt kijken wat voetbal in mijn ogen zo mooi maakt: EMOTIE

Ik voel emotie over het feit dat er ex voetballers van FC bij W2 spelen die ik gewoon als verraders zie. Emotie over het feit dat hun trainer Streppel de grootste eikeligste HOMO is die er bestaat (met alle respect voor alle homoseksuele medemensen). Emotie over het feit dat deze club ons een promotie door de neus heeft geboord. En zo kan ik nog wel effe door gaan.

Zondag 12:30 gaan we dus los en nee, ik ga geen koelkasten gooien en nee, ik ga de tegenstander geen ziektes toewensen maar wel MET HEEL MIJN HART mijn clubske aanmoedigen en hoop dat ik door emoties overmand samen met de andere leden van de Crew een geweldige overwinning mag vieren!

Tot zondag!