Huidige stand GS W G V DV DT DS PT
  24 4 7 13 24 42 -18 19

Is onze Technische Staff nog capabel genoeg?

Het was me het weekje weer wel voor de FCDB familie. Eerst afgelopen week met 5-1 op ons ballen gekregen van een stelletje pubers van jong PSV die voor de uitzondering van hun ouders wat later als 22:00 uur naar bed mochten. Ik heb daarna op mijn werk in Veldhoven als FCDB supporter een hele fijne dag beleefd. Hele volksstammen waarvan ik niet eens wist dat ze bij me werkten kwamen even langs of staken hun hoofd om de deur om grijnzend te vragen wat mijn clubske gedaan had die maandag avond tegen de B jeugd van PSV. Maar ja, dit hoort erbij, een beetje stangen….

Onze trainerdt Ruud Kaiser den Eerste sprak na deze wedstrijd duidelijke taal: Onacceptabel, dit kan en mag niet en de gevolgen zouden vrijdag tijdens de thuiswedstrijd tegen De Graafschap zichtbaar zijn. De Eretribune vak A crew van indevliert.nl ging dan ook maar uit van het principe nieuwe ronde nieuwe kansen en togen vol goede moed naar De Vliert. FC ging furieus uit de startblokken met Max van Huijgevoort in de plaats van Penna. Iets wat ik persoonlijk niet snapte want ik vind Penna gewoon een goede verdediger, maar ok, daar is een trainer voor om te beslissen. Na een mooie aanval en de 1-0 door Lurling werd de goede start zoals bekend direct teniet gedaan door een grote fout van Van Huijgevoort wat de 1-1 tot gevolg had. Van Huijgevoort zat totaal niet in de wedstrijd wat resulteerde in een 2e blunder van Max en een 2-1 voor De Graafschap. Van Huijgevoort werd daarna gewisseld voor Penna en FC probeerde het uit alle macht, maar het lukte uiteindelijk niet meer om de 2-2 en 3-2 te maken.

Het bovenstaande, hoe rot ik het ook vind, kan gebeuren. Waar ik me wel druk over kan maken is weer het “gebeuren” na de wedstrijd:
– Hofstede loopt weg en Kaiser dirigeert hem terug omdat Kaiser wil dat Hofstede de supporters groet, Hofstede heeft hier geen zin in duwt Kaiser gewoon weg.
– Kaiser brandt van Huijgevoort totaal af op Omroep Brabant: Van Huijgevoort is de schuldige, krijgt geen derde kans.

Is onze huidige technische staff nog wel geschikt voor het moderne voetbal?
Deze 2 bovenstaande zaken zijn voorbeelden die voortkomen uit zaken waardoor ik steeds meer twijfel of de huidige technische staff: Fred van der Hoorn en Ruud Kaiser nog wel geschikt zijn voor het hedendaagse moderne voetbal. Waarom? De tijden veranderen, de maatschappij verandert en de voetballerij ook. Om te beginnen de Technisch Directeur. Waar deze voorheen keek of iemand goed kon voetballen en betaalbaar was zijn nu zaken zoals achtergrond, karakter, mentaliteit even belangrijk zo niet belangrijker als het voetbaltechnische voor een voetballer. En dan heb ik het nog niet over organisatorische en People management kennis en kunde waar een TD gewoon een kei in moet zijn.

En dan de functie van hoofdtrainer. Waar je vroeger als hoofdtrainer individuele voetballers voetbaltechnisch wat bijleerde, motiveerde en het juiste elftal opstelde komt er nu veel meer bij kijken. Het hoofdtrainerschap is een zware uitgebreide functie die niet zo maar iedereen aankan. Naast de voetbaltechnische kennis zijn zaken als communicatie, organisatie en people management net zo belangrijk!

En dat we bij FCDB naast de voetbaltechnische zaken ook nog met die andere zaken het meeste moeite hebben bleek wel afgelopen week. Ruud, hoe haal je het in je hoofd om een speler zo in de media af te branden??? Heb je nou echt niet geleerd van je eerdere blunders op communicatie gebied? Lesje Media training is het eerste wat op je To Do list gezet zou moeten worden. Verder is de reactie van Hofstede richting de supporters en Trainer buiten alle proporties. Onze vriend Hofstede, die met dit soort zaken al een keer eerder over de schreef ging en het maar niet lijkt te leren?! Wat ik graag in deze wil weten: Hoe gaan Ruud en Fred van der Hoorn met zulke zaken om en wat zijn hun acties in deze?

Ondanks dat we met 2-1 hebben verloren zijn we zeker niet weggespeeld en houd ik wat het voetbaltechnische gedeelte betreft goede hoop voor de toekomst. Waar ik me dus steeds meer zorgen om maak is dat er keer op keer issues zijn met de zaken zoals Communicatie, media en People Management en dat deze zaken niet goed beheerst worden door de huidige Technische Staff. Hebben Fred en Ruud voor deze zaken wel de papieren, inzicht, kennis en kunde?

Het is aan de eindvertwoordelijke Maarten de Gruyter om te beoordelen of de Technische Staff inderdaad nog capabel genoeg is en zo niet, hoe dit te corrigeren. Ik wens hem hier veel succes in. Als wij hierin moeten of kunnen meewerken, je weet ons te vinden!