Huidige stand GS W G V DV DT DS PT
  24 4 7 13 24 42 -18 19

Legends of the past: Harry van der Laan

Ik kan me de seizoenen dat Harry onze spits was nog goed herinneren. Oh, oh, wat heb ik in die seizoenen toch vaak zitten schelden op onze spits die het altijd voor elkaar kreeg om net dat ene stapje extra NIET te zetten. Harry herinner ik me echt als de spits die er geen zin in had om te springen als ie de bal net iets te hoog kreeg, ook als de bal naar zijn zin iets te ver van hem afgespeeld werd hield hij het al snel voor gezien.

Nu vraag je je na de bovenstaande tekst waarschijnlijk af waarom onze Harry goal dan door ons in de categorie “Legends of the past” geplaatst word. Nou, daar heb ik een heel simpel antwoord op! Ondanks dat hij niet altijd zin had om hard te rennen kreeg hij het toch ook in bijna iedere wedstrijd voor elkaar om te doen wat een spits moet doen… Scoren! Dit resulteerde in de titel topscorer van de Eerste divisie in 1999. Door zijn 30 doelpunten dat seizoen zorgde Harry bijna in zijn eentje voor de promotie naar de Eredivisie. Ook werd hij met dit aantal doelpunten een echte FC Den Bosch Legend. Geen enkele FCDB speler scoorde daarvoor en daarna nog zoveel doelpunten in 1 seizoen.

Harry van der Laan zijn spelers loopbaan was niet heel erg lang bij FCDB, maar wel imposant:

Seizoen Basis Invaller Doelpunten
1998 / 1999 31 0 30
1999 / 2000 17 15 9
2000 / 2001 1 0 1

Harry van der Laan.. Wat een held!

In 2001 moest “Harry goal” vertrekken bij ons clubke omdat het op dat moment niet zo heel best ging met ons FC Den Bosch. We herinneren ons waarschijnlijk allemaal nog wel die periode die vooral over geldkwesties ging en vooral over hoe weinig we er wel niet van hadden.

Harry zou aanvankelijk na zijn vertrek bij FCDB in Italie gaan voetballen bij Viterbese maar dit buitenlandse avontuur is op het laatste moment niet doorgegaan waardoor de spelerscarriere van Harry van der Laan abrupt tot een einde kwam.

Vanaf seizoen 2012/2013 tot aan vorig seizoen is Harry op het oude vertrouwde nest bij FC spitsentrainer geweest. Hiermee is hij begin dit seizoen helaas mee moeten stoppen, vanwege….. weer het geld wat op was bij FCDB. Harry van der Laan, wij zullen hem altijd herinneren als die luie spits met het haar netjes in model oftewel

“Harry harry harry harry goaaaaallll, harry goal, harry gooooaaaaalllll”.