Huidige stand GS W G V DV DT DS PT
  24 4 7 13 24 42 -18 19

Niemand is groter dan de Club zelf

Voor FC zijn meerdere voetballers uitgekomen die hun roots of voetbalverleden hadden in Rotterdam. Dat waren vaak spelers die als semi prof voetbalden en er daarnaast nog een een baantje bij hadden. Denk aan de stoere, bikkelharde verdediger Cor Adriaanse, of de maffioso uit Kralingen, Ton Pattinama, die goed voetbal met een enorme drive en kracht combineerde. De lange spits Michel Beukers die met zijn 2,83 haast boven de lichtmasten uittorende. En als last but not least noem ik Rene van Eck, de verdediger die met zijn lange blonde haren het hart stal van al de jonge FC fans in de 80’er jaren. Hij stond waar wij toen voor stonden, stoer, mooi matje in de nek en keihard! Rene van Eck is een legende voor ons en dan overdrijf ik niet!

Hoe anders was het met een van onze voetballers die zijn carriere begon bij Sparta Rotterdam, Jeffrey Vlug. Mijn eerste kennismaking met hem vergeet ik nooit meer. Begin van het seizoen 2011/2012. Open dag bij FC, Jordens Peters staat in de gracht van de Eretribune samen met een andere voetballer die gekleed is in een FC trainingspak. We groeten Jordens enthousiast “He Jordens, jonge, kampioen dit jaar he!!” Jordens lacht, de andere in zijn trainingspak probeert mij dan in het Bosch met een Rotterdams accent te immiteren ” Hey Jordens, jongennnn, kampioen dit jaar hey”. Ik kijk de kale in zijn FC trainingspakske verbouwereerd aan en denk wat is dat voor een mafkees.

Even later worden de nieuwe spelers voorgesteld aan het publiek “Hier is ie dan, hij speelde eerst voor Sparta, RBC, Go Ahead en FC Eindhoven en komt nu FC Den Bosch versterken Jefffffreeeey Vlug”. Verrek, dat is die lelijke kale van zojuist uit de gracht! Wie het verzonnen heeft weet ik niet meer, maar de Crew van de Eretribune vak A is al snel weer creatief. “Jeffrey Vlug?” “Corky zul je bedoelen, het is Corky, Corky, je weet wel de hoofdrolspeler met het Downsyndroom uit die serie Life goes on”. “Corky” herhaal ik lachtend, inderdaad, Jeffrey Vlug lijkt sprekend op Corky. Ik had het kunnen weten, alleen iemand die bepaalde handicaps heeft geeft zo’n reactie terwijl we direct vrolijk het life goes on lijf lied “Obladi, oblada life goes on yeah” zingen.

Het seizoen begint en ondanks de valse start willen we Corky, eeuh Jeffrey de kans geven die hij als nieuweling verdiend. Helaas laat Jeffrey ons snel zien uit welk hout hij gesneden is. En dat is niet het beste hout. Jeffrey vindt dat hij beter is dan Johan Cruijff, zo goed kan hij voetballen en Den Bosch mag blij zijn dat hij er is. Geeft Jeffrey een foute pass, dan stond de ontvanger niet goed.  Aanwijzingen geven bij de vleet en maar hoofdschudden dat zijn medespelers er echt niks van kunnen. Nee, Jeffrey is te goed voor FC en wordt niet begrepen in al zijn genialiteit. Het duurt dan ook niet lang voordat Jeffrey “Corky” Vlug wordt weggekocht door het grote Fortuna Sittard alwaar hij vooral de bank mag warmhouden. Een van de weinige wedstrijden die hij in de basis begint is dit jaar tegen FC, Jeffrey krijgt 2 keer een gele kaart en en mag het veld al snel verlaten. Daaaaaaaaag Corky!!

Corky Vlug was dus niet het type Rotterdammer zoals zijn voorgangers waren. Het maakt ons ook niet uit waar onze voetballers vandaan komen, als ze maar hart hebben voor ons clusbkse en blij zijn dat ze onderdeel mogen zijn van onze FCDB familie. Want daar gaat het om, niemand, geen trainer, keeper of speler is groter dan de club! Onze club, FC DEN BOSCH!!!!!!!!!!

media_xl_854735