Huidige stand GS W G V DV DT DS PT
  24 4 7 13 24 42 -18 19

Niemand komt aan mijn stoeltje

Daar zit ik ik dan. Een beetje mistroostig voor me uit te kijken op de Eretribune van de Vliert. Waarom mistroostig zou je je misschien afvragen? Er is toch niets mooiers als op de tribune te zitten om naar je favoriete Clubske te gaan kijken?! Maar zoals je ziet zit ik alleen. Helemaal alleen op de grote Eretribune. Achter mij komt een andere eenzame supporter langzaam de tribune oplopen maar verder alleen lege blauwe stoeltjes.

En terwijl ik rond om me heen kijk denk ik aan al die acties die er gehouden zijn om meer supporters naar de Vliert te lokken: Kortingen, gratis wedstrijdshirts, bel acties, ja zelfs boeken met Naakte Vrouwen werden in de strijd gegooid om meer mensen te lokken naar de Vliert. Voordat ik nog dieper in gepeins verval hoor ik gelukkig oude vertrouwde stemmen me vriendelijk groeten “He kale, hedde weer teveel gezopen omdat ge op de tribune aan ut slapen bent ?”. Gelukkig, de Crew van de Eretribune Vak A is helemaal present en brengen me weer terug in de realiteit. “He mannen, hoe is ie?” vraag ik terwijl ik me omdraai en samen met mijn maten naar boven loop.

Maar dan zie ik het. Trouw zoals we zijn hebben we een kaartje in de voorverkoop gekocht voor de beker wedstrijd tegen SC Cambuur voor ons eigen stoeltje. Maar hoe bestaat het! 1500 lege stoelen en op mijn stoeltje zit een vreemdeling. Zou het komen doordat ie schoon is omdat ik er altijd zit? Zou het komen doordat het een goei plekske is ? Of omdat het gewoon een mooi stoeltje is ? “Meneer,”spreek ik de vreemdeling aan. “Die plek is gereserveerd. Het is nl mijn vaste seizoenplaats. U zit op mijn stoeltje. Wilt u aub ergens anders gaan zitten?” De vreemdeling kijkt me raar aan. “Er zijn honderden lege stoeltjes, ga zelf maar ergens anders zitten” zegt de vreemdeling terwijl hij met een vastberaden blik mij aankijkt. Dan kijken 7 paar ogen de vreemdeling diep en indringend aan.”Dit is de kale blogger zijn stoel en niemand anders als de de kale blogger zit daarop!” gaat het in koor. De vreemdeling kijkt eens rond en voelt dat ie beter toch maar een ander stoeltje kan gaan pakken en loopt al mopperend weg.

Maar wat denkt zo’n vreemdeling wel. Zo maar op mijn stoeltje gaan zitten? Eg nie!!!

Want De Vliert is mijn heiligdom en rij 6 stoel 148 is mijn kroon!!!!

WP_20140924_007