Huidige stand GS W G V DV DT DS PT
  24 4 7 13 24 42 -18 19

Poep op de Vogels!

Het seizoen is weer begonnen en de overwinning van afgelopen vrijdag teggen Emmen was er een om te herhalen. Onze jongens uit onze eigen stad, Jordy Thomassen en Arda Havar gingen voorop in de strijd en voetbalden een meer dan goede wedstrijd. De 3-0 was fijn en geeft ons moed voor de wedstrijd van as maandag tegen een clubske uit Deventer.

We moeten dus aantreden in ons eigen stadion de Vliert tegen de Go Ahead Eagles oftewel de komop vogels of zoiets. Hoe komt zo’n club nou aan zo’n naam dacht ik vooruitdenkende aan maandag. De club waaruit Go Ahead Eagles is voortgekomen, werd op 2 december 1902 opgericht als Be Quick. Omdat er al een Be Quick in Groningen bestond werden ze bij de toetreding tot de NVB  verplicht hun naam te veranderen en werd het Go Ahead. Maar daar bleef het niet bij. In 1971 werd er op voorspraak van “ik heb op mijn kop een kamerbreedtapijt” trainer Barry Hughes de toevoeging Eagles achter Go Ahead geplakt en was de naam Go Ahead Eagles een feit.

Denk nu niet dat ik alleen maar de draak steek met deze club. Nope!! Want ik kan best sympatie opbrengen voor deze volksclub uit de Vetkampstraat. Ik kan me nog vele bezoeken met FC herinneren daar en saai was het nooit.

Maar deze vorig jaar uit de Eredivisie gedegradeerde club heeft wel pech. Ze moeten het nu namelijk gaan opnemen tegen de mannen in vorm van de Football Club Den Bosch (en hullie in Deventer maar denken dat ze de enige met Engelse invloeden zijn…..) En ik voel aan alles dat wij  de lijn van afgelopen vrijdag gaan doortrekken. De mannen van kickbokser Rene van Eck gaan knallen en zullen die vogels uit Deventer een poepje gaan laten ruiken. Hier zal wel de befaamde yell “Shit on the Eagles” vandaan komen lijkt mij zo.

Maandag na de wedstrijd zullen de verslaggevers van SKY en BBC na de live uitzending daar in hun nabeschouwing daarom ook wel aangegeven  “Never a dull moment in the Timmermans Infra Stadium De Vliert”!

Come on you boys in blue!

Of toch maar gewoon ons HEYA Den Bosch? want ons Bosch taaltje bekt uiteindelijk toch het lekkerst!