Huidige stand GS W G V DV DT DS PT
  24 4 7 13 24 42 -18 19

Speeltijden in de jupiler league

Sinds dit seizoen is Fox een van de motors achter o.a de Jupiler league. Het is natuurlijk fantastisch dat een partij als Fox flinke bedragen in “onze” Jupiler League injecteert maar hiermee zijn ook de tijden vervlogen waarin we iedere speelronde wisten dat we de vrijdag avond vrij moesten houden voor een kleine 2 uur aan drakenproat op de tribunes van ons geliefde FC.

Fox bedacht aan het begin van dit seizoen dat het nodig was om de voetbaltijden in de jupiler league drastisch te wijzigen om het mogelijk te maken iedere wedstrijd live uit te zenden. Wij als echte FC fanaten konden dit alleen maar toejuichen, Fc den bosch zou iedere week live uitgezonden worden. Ik wist niet hoe snel ik naar de pc moest lopen om online een abonnement op Fox sports af te sluiten. Godverdomme wat een goed idee van Fox sports om het zo aan te passen dat alle wedstrijden live uitgezonden worden.

Na een periode vol euforie en dagdromen over De Seun die ons op een lekkere voorjaarsdag in helmond in een thriller naar de eredivisie schiet druk ik op de bestelknop. Fox blij, want die heeft er weer een betalende abonnee bij en ik blij want ik kan vanaf komend seizoen alle verrichtingen van fc den bosch in hd (terug)kijken.

We zijn nu ongeveer een half seizoen verder sinds mijn mooie dagdromen en de deceptie is groot… Heel groot. De belofte van Fox waar ik €15,95 per maand voor over had is op zijn zachts gezegd compleet mislukt. Iedere week worden er hooguit 3 jupilerleague wedstrijden live uitgezonden en als klap op de vuurpijl hebben we nu ook een abonnement nodig om zelfs de samenvatting van anderhalve minuut te bekijken.

Ondertussen zitten we wel iedere week op de meest onmogelijke tijden op de tribune om ons clubke aan te moedigen en moeten we van ellende maar pizza’s laten bezorgen in het stadion om toch nog op een christelijke tijd van ons avondeten te kunnen genieten, wat een contrast met mijn euforische stemming van afgelopen zomer. En als ik dan sporadisch een keer mijn Fc den bosch niet van dichtbij kan bekijken heb ik niet eens de mogelijkheid om onze jongens live op de tv te volgen om maar te zwijgen over de tijd die ik kwijt ben aan het uitzoeken op welke dag en welk tijdstip onze fc deze week weer moet spelen, het lijkt wel of ik dement word zo vaak heb ik het dit seizoen al fout gehad.

Beste “Meneer” Fox, bedankt voor uw inbreng in “onze” Jupiler league. Wat afgelopen zomer nog een goede stap vooruit leek is gedegradeerd tot het lachertje van Nederland en misschien wel van Europa. Nu blijkt toch weer dat als iets te mooi om waar te zijn lijkt….. het meestal ook zo is.