Huidige stand GS W G V DV DT DS PT
  24 4 7 13 24 42 -18 19

Ut Benkske, Wat wordt de nieuwe functie van Fred van der Hoorn bij FCDB?

Ut benkske is de bank bij de Orthense wiel aan de Schanswetering in de Bossche wijk Orthen. Hier komen de leden van de Eretribune vak A crew van indevliert.nl vaak samen om het allerbelangrijkste in het leven te bespreken: FC Den Bosch. Zeker nu het weer lente is  hangen we op en rond ut Benkske zoals de Bossche hangouderen op de Bossche markt hangen. Maar in vergelijking met de hangouderen veroorzaken wij natuurlijk geen overlast. Zeker niet vanavond als ik op mijn fiets de Schanswetering af rij en van een afstand de Crew al bij ons favoriete stekje zie hangen.

De Spelverdeler zit zoals gebruikelijk op de rugleuning zijn sigaretje te roken, Diego zit breed uit op ut Benkske en de Supersub zit naast hem. Voor hun staat de Criticus zijn verhaal te vertellen. “Mannen” zeg ik als ik aankom bij ut Benkske, “Hoe is ie?”.“Wat vind jij er nou van MP66?”vraagt de Criticus direct aan me.”Moet Fred van der Hoorn een nieuwe functie krijgen bij FC? En zo ja wat voor Functie?”. “Tja”antwoord ik lachend. “Volgens mij was jij je mening al aan het verkondigen of nie?”. ”Ja, echt wel” geeft de Criticus aan terwijl hij zijn mening met wilde armgebaren kracht bij zet. “Fredje zegt wel dat ie evt weg wil, maar ik denk dat ie gewoon het liefst aan zijn clupke verbonden wil blijven en dat hij ook niet zonder zijn vriendjes zoals vastgoedmagnaat Dhr. De Gruyter, Jan Schouten en vele andere kan”. “Daarom moet er een andere functie voor hem bedacht worden zodat hij de lijnen toch kan blijven uitzetten”. “Nou Criticus, da’s nie niks wat je zegt”geeft de Spelverdeler aan. ”Waar denk je dan aan?” De Criticus zet een ernstig gezicht op en begint zijn opsomming ”ik denk aan, politicus in de Bossche raad, die gasten beloven ook al 15 jaar van alles, of misschien cateringmedewerker, dan kan opa van het cateringpunt bij de Eretribune ook met pensioen, of Steward, kan onze privé steward op de Eretribune met zijn poedel gewoon op de bank gaan zitten”. Maar het beste voor Fredje is volgens de Criticus groundsman “Dan kan er gewoon weer echt gras erin, dan heeft hij mooi wat te doen zonder dat ie er in de stress van raakt!”.

“Nee, nee, nee”zegt de Spelverder “Fred gaat heel wat anders doen,via mijn connecties bij fcdb ben ik erachter gekomen dat Jantje , je weet wel die vent in dat bozzie pak, in de zomer emigreert naar het buitenland. Er is vanaf volgend seizoen dus een groot probleem want als bozzie niet op het veld komt dan blijven de kinderen weg. Als de kinderen wegblijven komen de ouders natuurlijk ook niet meer mee. Hierdoor zal het financiële plaatje er komend seizoen nog slechter uit komen te zien als het al deed”. “En jullie weten””vervolgt de Spelverder,”Fred clubman als hij is, heeft dit met lede ogen aangezien en  heeft hij voorgesteld dat hij vanaf komend seizoen de taak van dansende draak op zich zal nemen”.

Heel de Crew ligt lachend naast Ut Benkske, Ja we zien Fred echt wel zitten in het Bozzie pak.

“Ja” vervolgt de Spelverder “Fred heeft wel degelijk een toekomst bij Fc den bosch als het maar niets te maken heeft met het algemene beleid van de club en als hij maar niet al te veel stress en shit over zich heen krijgt”.”Want ja” gaat de Spelverder lachend verder. “want zoals Fred aangeeft, er is er maar 1 op de wereld gekomen om te lijden en dat is Jezus Christus en niet Fredje van der Hoorn!!!”.

Diego is het helemaal eens met de Spelverdeler. ”Fredje heeft dan wel aangegeven te willen stoppen bij fcdb mede omdat hij zich bedreigd zou hebben gevoeld door sommige “supporters”. “En ja” zegt Diego ”Op zich vond ik dit niet erg dat Fred wilde stoppen want ik had het idee dat Fred zijn beste tijd wel had gehad bij ons clubke”.

We gaan er eens goed voor zitten want Diego zit vandaag goed op zijn praatstoel.

“Natuurlijk is Fred een club icoon maar ook die kunnen weleens de plank mis slaan. Zo was de dubbelfunctie van AD en TD directeur een beetje te hoog gegrepen voor Fredje, hij was een voetballer en niet echt een bestuurder. Dit is ook wel gebleken, want bestuurlijk is er de laatste tijd veel misgegaan”. “Kan Fred aanblijven als TD?” vraagt Diego aan ons,” Nee dat gaat niet”geeft Diego aan “want deze functie komt te vervallen en gaat door een groepje mensen ingevuld worden, natuurlijk zou Fredje hierbij betrokken kunnen worden, want voetbaltechnisch heeft hij de laatste jaren met een beperkt budget een vrij behoorlijk op Jupiler league niveau elftal weten samen te stellen. Verder zou Fred door kunnen gaan met het trainen van de jeugd, hierin is hij volgens mij wel bekwaam en mocht hij bedreigt worden door een spelertje die te vaak reserve heeft gestaan dan neem ik aan dat hij dit zonder politiebewaking kan oplossen. Ook op de dag dat Fc den bosch moet voetballen kan Fred van grote waarde zijn voor de club, want volgens mij is Fredje heel geschikt voor het opvangen van kinderen”. Diego ziet het helemaal zitten, mijmerend ziet hij deze kinderen vergezelt door Fred die in het pak van Bozzie zit mee het veld op komen. “Want” gaat Diego verder  “Niets is toch mooier voor deze jonge supporters dan met een clubicoon het veld op te mogen. Van mij mag Fred nog jaren bij fc den bosch blijven, maar dan wel alleen op voetbaltechnisch gebied want een club besturen is een beetje teveel van het goede voor Fredje “oneliner” van de Hoorn”.

Instemmend knikkend laten we de wijze woorden van Diego op ons inwerken.

“Tja” zegt de Supersub.”Maar weet je wat Ik heb gehoord?“. “Dat Fredje gewoon hetzelfde gaat doen bij Fc Den Bosch en ik heb begrepen dat Rombouts er achter zit”. “Het schijnt dat hij Fc Den Bosch uit naam van het gehele gemeentebestuur dringend heeft verzocht om er alles aan te doen Fredje in dezelfde functie te behouden voor de club. Ze zijn er namelijk bang voor dat er ipv Fredje iemand anders wordt  gevonden die naast een vlotte babbel ook  verstand van zaken heeft  en het wel voor elkaar krijgt Fc Den Bosch naar een hoger niveau te brengen.  Een eventuele promotie zou de gemeente tonnen per jaar extra kosten.”

“Inderdaad” geeft de Criticus aan, “Dat zou zo ook maar eens kunnen!”.

“En jij MP?” “Wat denk jij “vraagt  Diego aan me terwijl de hele crew me vragend aankijkt. “Ik ben het met de Criticus eens, Fred moet de FC horeca in”zeg ik resoluut. “De FC horeca in?” WTF bedoeld MP66 daarmee vraagt de hele Eretribune vak A Crew zich af? “Ja, herinneren jullie de goede oude tijd met het Cafe van Gerrit Schulte in de oude Vliert nog?” “Voor, tijdens en na de wedstrijd kon je Frikadellen en kroketten kopen die in een mooie zinken bak lagen en die werden warm gehouden door een roodwit geblokte theedoek” “Dat moet Fred ook gaan doen, alle tribunes langs met diezelfde zinken bak vol met frikadellen die warm gehouden worden door dan wel een FCDB theedoekje want we moeten wel met de tijd meegaan he!” “Wedden dat Fredje op deze manier al het geld binnen haalt dat FC zo hard nodig heeft”.

Nadenkend over de vele wijze en ludieke ideeën die ut Benkske op deze mooie lente avond heeft opgeleverd nemen we afscheid van elkaar. “Houdoe war” groeten we elkaar “Tot de volgende keer!” want dat we nog vaak bij ut Benkske  bij elkaar zullen komen om over FC Den Bosch te praten is een feit!!