Huidige stand GS W G V DV DT DS PT
  24 4 7 13 24 42 -18 19

Ut moet niet gekker worden……

Ut moet echt nie gekker worden bij de FC!!!!

Wat we de laatste tijd meemaken bij de FC wordt hoe langer hoe lachwekkender, lachwekkender ? Nee te gek voor woorden, dat is het.

Eerst het gezeik bij WII uit, kruikenzeikers denken dat ze alles kunnen maken en daar wordt door Bossche boefjes op gereageerd. Geen promotie en een hoop gezeik. Daarna gaan we met zijn allen uit naar Twente, leuke pot, maar de Fans worden niet echt goed behandeld en een gedeelte laat van zich horen op een manier die ook weer lekker in de publiciteit komt. Alsof het niet genoeg is wordt tijdens de KNVB beker ook nog eens Altidore racistisch bejegend, fijn FCDB is wereld nieuws!!!! Niet goed te praten, maar een week daarna hetzelfde bij F’ noord-AZ en dan hoor je niemand, zelfs AZ trainer Verbeek vond het schande dat er nu niets aan gedaan werd.

Maar dan komt het nieuwe seizoen, Poortvliet weg Kaiser erin en weer een buslading nieuwe spelers waarvan we hopen dat er een of meer briljantjes tussen zitten. Het zonnetje schijnt en we staan met zijn allen met een lekker glas bier de trainingswedstrijden te bekijken waar Fredje weer aan geeft dat dit seizoen alles goed kom. We gaan er voor!!!

Seizoen 2013/2014 begint, weer een mooie season’s kick off, we hebben er zin in en zijn er klaar voor.

Maar we worden niet verwend, de ene (kruis)band blessure na de andere, een groen kamerbreed tapijt als nieuwe mat wat moeilijk wennen is en…. de ene nederlaag na de andere. FCDB doet het niet alleen niet slecht, we staan gewoon onder clubs als Telstar en hoe heten ze vandaag? Almere dinges of zoiets. Trainer Kaiser weet het wel, hij werkt al zijn hele leven in de voetballerij en de supporters moeten hun mond houden, dit laat ie dan ook goed zien na weer een nederlaag in woord en gebaar. Ruudje, wat viel je toen door mand jonge. Ook jij bent een van de voetballerij ego’tjes a la onze Louis van Gaal die denken dat ze boven alles en iedereen staan. Jammer!!

Ook de fans hebben iets nieuws ontdekt: Een ludieke actie! Yeahhh! We zetten een doodskist bij het Fc Utrecht stadion neer met een mooi spandoek “Utrecht dood” zoals dat in de 80’er jaren werd gescandeerd. Helaas werd deze actie niet helemaal begrepen door de verschillende lokale driehoeken waardoor er geen FC supporters meer welkom zijn bij de wedstrijd en og gottekes hoe zou dat nou komen jongens??? We snappen er niks van want bij FCDB doen we toch nooit iets raars? Toch???? of zijn we nu een beeeeeeeeetje sarcastisch?

Ach ja, zo lang we maar een goede bedrijfshuishouding voeren denk ik, want dat geld zorgen gezeik dat wil ik niet meer meemaken. Maar dan volgt er een bericht die voelt als een donderslag bij heldere hemel. We moeten weer bezuinigen om er voor te zorgen dat we inde toekomst niet in geldproblemen komen. Een van de 2 directeuren, Peter Bijvelds wordt samen met een aantal anderen per direct op non actief gesteld en Fred van der Hoorn wordt alleenheerser: Algemeen Directeur.

Wat? Yes, Good old Fred “5 jarenplan” van der Hoorn wordt alleen heerser bij FCDB. Fredje al TD bij FCDB waar hij al meerdere 5 jaren plannen aankondigde om terug te komen waar we horen: in de Eredivisie. Maar ons geduld begint een beetje op te raken, ja, er is geen geld en Nee met al dat gezeik met de supporters zit het ook niet mee. Maar Fred, ik zie je iedere keer weer hetzelfde verhaaltje afspelen bij interviews, Ik, Fred  doe er alles voor, ik weet wat goed is, luister naar me, ik zeg het toch en Ja, weet je wat we voor speler hadden kunnen kopen van de KNVB boetes?

En dan, ut moet nie gekker worden, worden Nederlandse voetbalclubs benaderd door een nep sjeik van Pownews die wil kijken hoe ver Nederlands clubs willen gaan voor geld en wat blijkt? Niemand trapt erin, alleen ons FC. Clubkleuren, naam, stadion, weren van homofiele voetballers, alles willen de heren vd Kamp en Heeren voor wat olie dollars doen en of verkopen. Ja, hoor weeeeer zijn we leuk in het nieuws, proleten als Van Praag spreken er schande van, flikker op man! Ga die gek van een Blatter corrigeren!! en we zijn het lachertje van de Nederlands voetbalwereld.

Maar dan, we beleggen, weer, een avond om alles uit de wereld te helpen. Fred en onze commissaris de Gruyter doen het woord, Ja, we hadden het allang door hoor! Ja, ze… zegt Fred, hadden het beter moeten doen en natuurlijk ben ik als Algemeen Directeur verantwoordelijk enz enz enz.

Fred, we hebben lang in je gelooft, maar nu is de koek echt op. Na 27 vijfjaren plannen staan we nog steeds in de onderste regionen van de eerste divisie. Je bent nu alleen directeur, Peter Bijvelds is weg, is dit gekomen door de financiën of omdat jullie niet samen konden werken en omdat je het alleen wilde doen…..?! Ik zie je zitten op de Forum avond waar de slechte resultaten worden besproken en ik zie een alleenheerser die niemand om zich heen duld en alles afwimpelt van wat maar ook op kritiek lijkt. We horen je praten op de informatie avond waar je aangeeft dat je verantwoordelijk bent maar niet de verantwoordelijkheid neemt!

Fred, wellicht is het tijd om iets anders te zoeken, je hebt goede dingen voor FC gedaan maar je huidige rol is niet de juiste voor jou en FCDB, dat hebben de afgelopen maanden wel bewezen. Het is tijd voor een echte frisse wind nu in de Vliert.

Hiermee wensen wij Fred en vooral FCDB succes