Huidige stand GS W G V DV DT DS PT
  24 4 7 13 24 42 -18 19

Via Nacompetitie tot Playoffs naar Eredivisie

Afgelopen zondag middag stapte ik op mijn fietsje.  Niet om zo maar een stukske te gaan rijden in ut zonneke, nee, ik had een bestemming. Den Bosch Zuid. Ik ging namelijk op weg naar het huis van onze burgervader Ton Rombouts. Ton had nl. nog niet gereageerd op mijn handreiking van afgelopen week op indevliert.nl. En dat vond ik vreemd! Als Ton maar niet op vakantie is ? Of nog erger, hij ligt thuis ziek met griep! Hieraan denkend begon ik ongemerkt steeds harder te trappen. Snel was ik bij het mooie vrijstaande huis van onze burgervader in het rustieke Den Bosch Zuid. Terwijl ik mijn fiets op slot deed keek ik naar binnen. Het zag er maar stil uit, maar vooruit toch maar even aanbellen. Na 2 keer aangebeld te hebben ging de voordeur twijfelend open, een vrouw met een Aziatisch uiterlijk doet open. “Dag”, zeg ik met een vriendelijk gezicht als ik zie dat deze dame me een beetje angstvallig bekijkt. “Is Tonneke misschien thuis?” “Ik ben MP66 van indevliert.nl en ik heb Ton een bericht over FCDB gestuurd maar hij heeft nog niet gereageerd en nu maakte ik me zorgen of ie niet ziek is ?” Nu het Aziatisch vrouwtje ziet dat ik niks kwaad in me heb is ze een en al openheid. “Nee, baas is niet ziek, baas is naar Hokkie”. “Ow gelukkig, hij is niet ziek” zeg ik opgelucht. “Ja, baas hokkie in heren 17, Baas is op fiets, dus baas daarna zonder douchen direct veel bier drinken in kantine en baas daarna zingend en stinkie, stinkie thuis komen”. Me de burgervader al zingend op de bar voorstellend bedenk ik me dat het niet het juiste moment is dat ik bij de burgervader aanbel. “Wilt u svp aan Baas vragen of hij het voorstel van indevliert.nl eens wil bekijken ?”Staat op het net “. “Jaja, het net, ik zal tegen baas zeggen, daaag”. Nog voordat ik iets kan antwoorden wordt de deur gesloten en rest me niets anders om maar weer op mijn fietsje richting huis te gaan.

Vanuit zuid moet ik flink trappen om de altijd steile Lambooybrug over te komen, om via de Merwedeweg te moeten wachten op de stoplichten bij de Graafseweg. De snelste weg naar Den Bosch Noord is rechtdoor maar ik sla rechtsaf. De Graafseweg af om maar even langs het heiligdom te fietsen: Stadion de Vliert. Als ik de rotonde bij de Vliert heb genomen kijk ik links naar beneden naar de oude trappen die er nog staan van het oude stadion. Een glimlach komt op mijn gezicht en denk aan mijn eerste  Nacompetitie die ik nog goed kon herinneren: seizoen 81 -82 maar helaas geen promotie. Hoe anders was het seizoen 82-83, weer Nacompetitie en wat voor een, 3 keer een volgeladen stadion de Vliert, met een nog steeds bestaand record in  de eerste divisie qua toeschouwers van ruim 24.500 fans tegen MVV, zorgde voor een sensationele promotie naar de Eredivisie.

Wat volgde is een hele reeks aan deelnames aan de Nacompetitie. Tja, bedenk ik me terwijl ik naar de vervallen trappen blijf kijken, we hebben er bijna een abonnement op op die Nacompetitie. Maar nu niet meer! Want de Nacompetitie heet geen Nacompetitie meer! Nee, we noemen het het nu PlayOffs!!! In tijd dat alles Engelse benamingen krijgt: Season’s kick off, Family day (sorry Johnny D., ik blijf komen maar geef mij maar gewoon den ouderwetse Open dag)  denk ik terwijl ik weer verder fiets terug aan de PlayOff finales van het seizoen 2011-2012. En dan vooral aan de uitwedstrijd tegen WII. Nee, denk ik terwijl ik achteromkijkende de lichtmasten van de Vliert langzaam uit het zicht zie verdwijnen. Ik wil niet achteruitkijken, ik kijk vooruit! Vooruit naar de thuiswedstrijd tegen Excelsior aankomende Donderdag! Yes!! dat telt nu! En ik ben niet de enige die daar mee bezig is. Onze site kreeg na onze post van vorige week meer dan 800 unique visits en meer dan 5500 mensen hebben deze post in hun timeline voorbij zien komen. Ook op het gastenboek van FCDBfans.nl wordt druk gespeculeerd wat de uitslag zal zijn en ook de servers van Denboschfc.nl en scfcdb.nl kunnen de drukte amper aan. Als ik dan ook lees dat er al 4000 kaartjes voor de wedstrijd van a.s. Donderdag zijn verkocht weet ik dat de Crew van de Eretribune vak A van indevliert.nl niet de enige is die uitkijkt naar de wedstrijd van a.s. Donderdag!

Wat ik me wel afvraag is of onze burgervader er ook bij zal zal zijn? Hopelijk heeft het Aziatische vrouwke mijn boodschap doorgegeven! Dan kan ik hem er nog mooi effe daarover aanspreken. Alleen hoop ik wel dat ie ondertussen wel heeft gedoucht na het Hokkie…… En mocht ie er niet zijn, dan doen we het gewoon lekker zonder hem!

 

HEYA Den Bosch enne, we zien jou toch zeker ook a.s. Donderdag in de Vliert!!!??

 

poster