Huidige stand GS W G V DV DT DS PT
  24 4 7 13 24 42 -18 19

We zijn er weer !!

We zijn er weer, lekker een paar weken vakantie gehad, de FC perikelen even uit het hoofd gezet en lekker gerelaxt. Daarom hebben wij er van de Eretribune Vak A crew nu echt weer zin in om in ons nieuwe FC shirt achter het laptopke eens na te denken wat er het afgelopen seizoen nou allemaal gebeurd is. Want het was weer een seizoen dat we met zijn allen niet snel zullen vergeten, een klein overzicht wat we allemaal hebben mogen meemaken:

FC speelt voor het eerst op kunstgras, geen Fans FC naar Utrecht vanwege doodskist, 1001 combi’s naar uitwedstrijden, Fred: voor of tegen, Ruud Kaiser: poezesnor.nl, extra forum avonden, Start Indevliert.nl, Peter Bijvelds weg als directeur FC, gebrek aan transparantie en info, Brabant United, De Sjeik, Paul vd Kraan terug als interim Directeur, FC weer diep in het rood!, Keepers soap, Fred weg als Technisch Directeur, Marc Latupeirissa wordt nieuwe algemeen Directeur, Liesveld….., Play offs, helaas toch geen Ere divisie, Marc Latupeirissa wordt toch niet de nieuwe algemeen Directeur, Nieuwe hoofdsponsor: Van Wanrooy uit Geffen.

En dan hebben we het nog wel alleen over de hoofdzaken!! Wat helaas opvalt is dat het toch wel weer heel erg veel over de randzaken ging en niet over het voetbal. Eigenlijk is het te gek voor woorden als je het hele rijtje bekijkt, het is haast genoeg voor een heel leven….

Maarrrr, zoals ieder jaar hebben we de seizoensvoorbereiding! De mooiste tijd van het hele voetbalseizoen wat mij betreft, De seasons kick off, wat gaan de nieuwe spelers brengen? De oefen wedstrijden. Wat de oefenwedstrijden betreft mis ik toch echt wel ons oude schitterende complex aan de Jan Sluijterstraat! Niks heerlijker als met je maten een wedstrijdje kijken tegen een stel kamikaze piloten uit Israël, lekker wat schelden onder het genot van een koud pilsje. Maar helaas, dat is niet meer vanwege de financiële problemen die we hebben gehad.

Daartegenover staat dat we zoals het begin van ieder seizoen weer kampioen worden, want wij zijn gewoon kei goed! Ook al vindt iedere club uit de rest van het land dit ook. Maar toch, de seizoenkaart is weer binnen tezamen met het gewoon kei mooie nieuwe FC wedstrijd shirt.

Nu nog even gaan bedenken wat ik voor de wedstrijd van morgen tegen de prutsers van jong PSV over heb, we hadden het kunnen weten dat ze niet met de A selectie zouden komen. In E’hoven hebben ze amper spelers en wat ze hebben is niet goed genoeg om een, altijd gevaarlijke, Oostenrijkse 2e klasser uiteindelijk te verslaan.

En dan begint het weer echt!! Volgende week zondag gaan we weer met zijn alle fijn met ut buske naar Sparta Rotterdam om de eerste wedstrijd van het seizoen te gaan bekijken. Want ondanks het feit dat we de kern van vorig jaar hebben kunnen behouden, 2, hopelijk talentvolle Zweden en 2 goede Italianen van Juve erbij hebben wordt het dit seizoen niet gemakkelijk. In een competitie met nieuwe ploegen als RKC, NEC en Roda JC kan het wel alleen leuker worden.

Maar een ding is zeker, we kunnen ze allemaal aan en zijn voor niemand bang want wij zijn F.C. Den Bosch!!!!!!!!!

Heya DEN BOSCH!