Huidige stand GS W G V DV DT DS PT
  24 4 7 13 24 42 -18 19

Zijn tijd ver vooruit: Stadion De Vliert in 1951

Veel nieuwe voetbalstadions worden zogenaamde multifunctionele theaters genoemd die gebouwd zijn om te voorzien in meerdere behoeften: Van voetbalstadion tot concertzaal. Waar we denken dat deze nieuw gebouwde Arena’s, Drome’s, Veste’s en weet ik veel wat voor nog meer belachelijke namen ze de stadions geven, nu pas echt multifunctioneel zijn en de stadions die in het verleden zijn gebouwd niet, komen echt bedrogen uit.

Want wat velen niet weten is dat de stad ‘s-Hertogenbosch zijn tijd ver vooruit was met de bouw en opening van zijn stadion De Vliert in, jawel, 1951. Bij zijn opening kon stadion De Vliert 25.000 toeschouwers herbergen en die toeschouwers waren er dan ook massaal om te kijken wat er nu allemaal weer te beleven was in ons mooie stadje en nieuwe stadion.

En wat we nu multifunctioneel noemen valt helemaal in het niets wat WE in 1951 aan de wereld lieten zien bij de de opening van De Vliert: Van bowlen tot voetballen, van wielrennen tot optredens van muziekkorpsen en artiesten, van atletiek tot boksen, van paardenrennen tot flashmobs, van tennis tot motor races en nog veel meer!

Dus iedere iedere stad die denkt zich nu op de kaart te zetten door honderden miljoenen uit te geven voor een nieuw multifunctionele voetbal theater? Laat maar! ‘s-Hertogenbosch had dit al in 1951.

Kijk en geniet maar van de onderstaande filmpjes!