Huidige stand GS W G V DV DT DS PT
  24 4 7 13 24 42 -18 19

De jupiler league: het begin van het einde?

Naar mijn idee is de jupiler league al een aantal jaar in populariteit al flink aan het dalen. Komt dit echt door het lage niveau van het voetbal of heeft dit andere oorzaken? Het niveau van de Jupiler league is natuurlijk niet altijd om over naar huis te schrijven maar dit levert ook regelmatig zeer aantrekkelijke wedstrijden op in de competitie waar iedereen van iedereen kan winnen. Ik heb alleen ook het idee dat de jupiler league van alle kanten tegen gewerkt word.

Aan het begin van vorig seizoen schreef ik al een artikel over het feit dat we door fox sports op de meest onmogelijke tijden in het stadion zitten (klik hier voor dat artikel). De reden van deze rare tijden was dat Fox sports alle wedstrijden live wilde gaan uitzenden. Dat idee kon ik op dat moment alleen maar toejuichen.

Een seizoen later is de stand van zaken dat er geen enkel weekend is geweest dat Fox sports alle wedstrijden live heeft uitgezonden. Sterker nog, zelfs de samenvattingen van de wedstrijden waren niet langer als 1 minuut. We konden niet eens meer alle doelpunten zien die er gemaakt werden.

Afgelopen week word het duidelijk dat vanaf dit seizoen de samenvattingen van de jupiler league weer terug zijn bij SBS6. Ik kan niet ontkennen dat dit een glimlach op mijn  gezicht toverde. Het enige nadeel van de samenvattingen bij sbs is natuurlijk Hans Kraay jr maar daar komen we wel overheen. Over het algemeen waren het tenminste wel redelijk fatsoenlijke samenvattingen op deze zender.

Vandaag is de dag dat de competitie voor ons clubke weer begint met een uitwedstrijd bij Sparta op het Kasteel. Omdat ik daar niet bij kan zijn ben ik eens gaan kijken wanneer ik weer is een fatsoenlijke samenvatting van ons fcdb kan gaan bekijken maar net zo snel als ik op een roze wolk zat omdat de samenvattingen weer op sbs uitgezonden werden donder ik er ook weer vanaf nu ik weet wanneer deze uitgezonden worden.

Op deze Nederlandse campingzender worden de samenvattingen namelijk op vrijdag en op maandag om middernacht uitgezonden. Wat zijn dat nou toch weer voor achterlijke tijden??? Eerst worden we onder valse beloftes gedwongen op de meest onmogelijke tijden in het stadion te zitten, dit doen we dan toch maar omdat we ondanks alles toch van ons clubke blijven houden maar nu moeten we de samenvattingen ook nog is op de meest achterlijke tijden gaan bekijken.

Ik hoop dat we dit seizoen een mooi seizoen tegemoet kunnen zien waarin we gaan meestrijden om de eerste paar plaatsen in de jupiler league, op basis van wat ik gezien heb in de voorbereiding zou dit best nog eens de waarheid kunnen worden. Ook hoop ik dat we dan in de playoffs een keer het geluk aan onze zijde hebben zodat we zo snel mogelijk uit deze aanfluiting van een competitie zijn, want ik houd mijn hart vast als we nog een aantal jaar in de Jupiler league blijven spelen. Ik denk dat iedere club in deze competitie gedoemd is failliet te gaan en als het eenmaal zover is denk ik dat de media daar een groot aandeel in hebben.

Comeon you boys in blue, maak van fc denbosch een stabiele eredivisie club!!