Huidige stand GS W G V DV DT DS PT
  24 4 7 13 24 42 -18 19

‘s-Hertogenbosch, mijn stadje, met FC en Oeteldonk

‘s-Hertogenbosch is echt mijn stadje.
En dan heb ik het niet alleen over de prachtige oude binnenstad met al zijn gezellige straatjes, kroegjes, restaurants, de binnendieze, de St. Jan, al die bijzondere bruggen die we rijk zijn, maar vooral 2 andere zaken.

FC Den Bosch en Oeteldonk

Als echte Bosschenaar ga ik al vanaf mijn jeugd naar onze FC kijken. Dat zit in je genen. Ook al gaat het nu slecht, FC zit in mijn hart en ik zal nooit voor een ander clubske kiezen. Tenminste, bijna nooit. Want ik heb er altijd een tijdelijke 2e liefde bij, als tijdens het begin van ieder nieuw jaar rond februari/maart een ander Bosch fenomeen om de hoek komt kijken:

Carnaval in Oeteldonk!

Dan ben ik ook even fervent aanhanger van de Oeteldonkse club van 1882! En zelfs die andere liefde, FC Den Bosch, is zich dit jaar meer dan bewust dat FC Den Bosch en Oeteldonk een zijn en draagt dit dan ook uit.
Voor de wedstrijd FC Den Bosch- Emmen op maandag 9 februari as mag iedereen die oeteldonks gekleed komt gratis naar binnen! FCDB pakt het goed aan door oa flink rond te mailen en deze mooie poster.

brief fcfcdenbosch poster

FC Den Bosch en Oeteldonk slaan dus de handen ineen. Da’s leuk maar maakt het wel zwaar voor me. Letterlijk!!!!
Want sinds de creatieve FCDB fan Addi het Oeteldonkse embleem voor 2012 heeft gemaakt zijn hij en andere helemaal los wat FCDB/Oeteldonk emblemen betreft. Mijn DenBoschFC embleem “The only thing we fear is running out of beer” heeft vorig jaar al een prominente plek gekregen om mijn jaske. Maar ik krijg het dit jaar moeilijk, want het 2015 FC Den Bosch embleem “Leve de lol” is door mijn vrouwke al netjes om mijn mouw genaaid. Maar er zijn nog meer emblemen die erop moeten. Ik zoek nog een plekske voor het DBFC embleem “Oeteldinho, ge schittert”, “het blauw witte DBFC” embleem, het carnavals embleem van de mannen van de RFU, de Business Club FC Den Bosch en ut mooie pinneke van de FC kroeg ” De Graven van Leuven”. En dat allemaal naast het mooiste embleem van allemaal: “Oeteldonk ge schittert”.

fc den bosch leve de lol embleem oeteldinho den bosch fc embleem business club fc den bosch embleempin-556x513

Als jullie me dan ook tijdens Carnaval zien dweilen van het ene Bossche Cafeetje naar het andere en het het lijkt dat ik nogal moelijk loop is dat niet alleen van de drank. Mijn jaske zal namelijk hartstikke zwaar zijn van al die kei mooie FCDB en oeteldonk emblemen die er allemaal opzitten.

Maar dat mag de pret op 15,16 en 17 februari niet drukken. Als we elkaar tegen komen nodig ik jullie net zoals vorig jaar uit, https://www.indevliert.nl/fc-oeteldonk  om een paar pilskes te pakken! En dan kan het niet anders zijn dat ieder pilske dat we pakken telt voor een doelpunt die ons FC in de rest van het seizoen zal maken. We zullen dan zeker kampioen worden met een enorm groot doelsaldo!

 

oeteldonk ge schitterd