Huidige stand GS W G V DV DT DS PT
  24 4 7 13 24 42 -18 19

Zo maar een week uit het leven van een FCDB fan

Zo, weer een week dichter bij Carnaval. Altijd leuk om naar iets uit te kijken! Maar in deze post kijk ik terug naar het FC voetbalgebeuren. Naar zo maar een week uit het leven van een FCDB supporter. En wel afgelopen week:

Zaterdag 31 januari
Het heeft bijna een hele week geduurd maar al mijn vingers en tenen hebben uiteindelijk de ijskoude avond in de Vliert overleefd. Wat een ellende was het, met 5-0 van FC Volendam op je ballen krijgen en dan ook nog eens zo kou moeten lijden dat het leek alsof we in Antarctica waren. Maarrrr, nieuwe ronde nieuwe kansen. Afgesproken om bij Diego Ajjakus 2-FCDB te gaan kijken. Dan komt de soap op gang, wel afgelast, niet afgelast, wel afgelast. We vonden het al niks en nu is het helemaal niks meer met die 2e elftallen in de competitie. Bovendien hebben we het gevoel dat het allemaal gefixt is: Ajax spil in matchfixing schandaal

Zondag 1 februari
De gebruikelijke zaken voor zondag, niet veel en op mijn gemak alle FC sites en voetbal sites doornemen.

Maandag 2 Februari
Het weekend is weer voorbij. Werken voor het geld! Maar toch, er hangt iets in de lucht. Ik weet niet wat.

Dinsdag 3 Februari
Dat er iets moest gebeuren was duidelijk. En er wordt dus ook wat gedaan. Trainer Ruud Kaiser is per direct ontslagen. De App die wij met onze crew van indevliert.nl hebben ontploft bijna. We gaan direct aan de slag om een analyse te maken: Ruud Kaiser: de weg van kroonprins tot uwv

Woensdag 4 Februari.
De vak A Crew van indevliert.nl op bezoek in stadion de Vliert. We hebben een afspraak met een echte FC’er die we heel hoog hebben zitten. Niet alleen een leuke en gezellige avond gehad. Maar het begin van wat wij denken een mooi nieuw onderdeel voor indevliert.nl. Houd onze site/facebook/twitter pagina’s volgende week in de gaten!!

Donderdag 5 Februari.
Groot nieuws! De nieuwe trainer is bekend: Rene van Eck!!! Als we iedereen moeten geloven is het een en ander heel snel gegaan. Van Eck zou woensdag gebeld zijn door Fredje, gesprek en gaan!! Wij weten hoe het precies gegaan is:
Maarten de Gruyter heeft aan Fred gevraagd of hij een Long list had? “Een wat?” vroeg Fredje toen. “Een lijst met heel veel namen die trainer kunnen worden bij FC, da’s een long list. Dan streep je wat namen weg en dan heb je een short list”. “Aha, ok, ja dat heb ik” gaf Fred aan na er even over nagedacht te hebben. De long list van Fred bestond uit Louis van Gaal, Guus Hiddink, Johan Cruijff, Rinus Michels, en Rene van Eck”. De eerste 2 hadden al werk vertelde Fred aan Maarten, de 3e had geen zin, de 4e was helaas al dood en bleef over Rene van Eck. Die is heel goed en zou wel bij ons passen. Dat had Fred nl. bij in de Vliert gelezen:Legends of the past: Rene van Eck . Zo gezegd zo gedaan: bellen dus: “Met Rene”, “Rene met Fred, wil jij trainer worden bij FC?”, Rene, “ja, da’s goed”, Fred “Ok, kom morgen maar langs, maken we een contract en kan je meteen beginnen”, Rene “Ok, tot morgen”. Duzzz wat denk je zelf….. echt niet… die waren al weken met elkaar in contact!!!!

Vrijag 6 Februari
Matchday! We hebben er zin in. We gaan weer eens naar een uitwedstrijd. RKC-FCDB. Zoals altijd zijn we er vroeg bij, even zijn we bang dat we de enige blijven maar al snel zijn we met een leuke groep van zo’n 200 fans.
WP_20150206_006 WP_20150206_005 WP_20150206_007

En wat ons nog meer opvalt, RKC heeft nul, niks, nada te besteden maar hier staan de straal kachels aan! FC bestuur zo kan het dus ook!!

WP_20150206_010

We zien FC lekker fel voetballen met een geniale Lurling in de hoofdrol. Een 3-0 zege doet de fans en de hele club meer dan goed en met zijn allen zingen we de selectie toe.

Weekend
Het is weer weekend. Terug kijkend op deze week kan ik zeggen dat het maar een saai weekje was als FCDB supporter. Ik kijk daarom al uit naar maandag als we weer lekker naar de Vliert mogen om ons FC de zegetour te zien voortzetten tegen FC Emmen.

Oftwel, wat is het mooi om supporter te zijn van dat gekke clubske uit Den Bosch!!!

HEYA Den Bosch